Укрпошта розповіла про зміни, які запровадила з липня

© 24tv.ua

Із 1 липня відділення Укрпошти повертаються до довоєнного графіку роботи, відновлюється доставка крупногабаритних посилок та змінюються тарифи на послуги.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Укрпошти.

У більшості областей Укрпошта повернулася до довоєнного графіку роботи. Виключення складають тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де робота здійснюється в індивідуальному порядку з огляду на поточну ситуацію.

Також відтепер Національний поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах і містах Кременчук, Краматорськ, Кривий Ріг, у виділених відділеннях для таких відправлень.

Крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) – до 3,5 м.

Також впроваджено зміни і для відправлень вагою понад 30 кг. Максимальна маса такого відправлення збільшується до 600 кг. Таким чином, клієнти зможуть пересилати за привабливими тарифами Укрпошти ще більше товарів різних габаритів.

Крім того, з 1 липня будуть діяти нові тарифи на послуги «Укрпошта Стандарт». Попри те, що нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку мали вступити в дію з 1 грудня 2021 року, вони починають діяти тільки з 1 липня 2022 року. При цьому, перегляд вартості відбувся для послуг «Укрпошта Стандарт» в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. При тому, що постанова НКРЗІ дозволяла граничне підвищення послуг до 37%. Перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку. Проте навіть після перегляду вартості тарифи Укрпошти залишають нижчими порівняно з конкурентами. Для прикладу, відправлення вагою до 1 кг в межах України, яке раніше коштувало 31 грн, після перегляду тарифів буде коштувати 35 грн, а доставка посилки вагою до 15 кг – 75 грн порівняно з 65 грн до перегляду тарифів.

За новими тарифами з 1 липня будуть доставлятися відправлення «Укрпошта Експрес» – підвищення складе в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн.

На 14% зросте вартість послуги «Документи». При цьому вартість міжнародних відправлень залишається незмінною.

Нагадаємо, як отримати пенсію та інші виплати в Укрпошті під час воєнного стану.

Читайте також: У Кропивницькому погасили марку «Українська мрія»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар