Операція «Нерест»: поліцейські вилучили більше 2 тонн незаконно виловленої риби

Відпрацювання проводилося з 10 квітня по 26 червня співробітниками територіальних підрозділів поліції спільно з представниками Державної екологічної інспекції Придніпровського округу.

Про це з посиланням на поліцію області повідомляє Перша електронна газета.

Профілактичні заходи були спрямовані на попередження, викриття та припинення правопорушень на водних об`єктах у період нерестової заборони.

За результатами їх проведення поліцейські та працівники екоінспекції загалом викрили 46 фактів порушень природоохоронного законодавства.

Серед них за 18 – складено адміністративні протоколи за ст. 85 КУпАП (порушення правил використання об`єктів тваринного світу) та за 28 фактами незаконного зайняття рибним промислом розпочато кримінальні провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України.

Під час проведення відпрацювання у правопорушників вилучили понад 2 тонни незаконно виловленої риби на суму 14 млн гривень, більше 3 тисяч метрів риболовних сіток та 20 плавзасобів.

Так, 25 червня на території Новоукраїнського району було викрито місцевого жителя, який забороненими знаряддями здійснив незаконний вилов понад 800 штук риби різних видів. За попередніми даними, сума завданих збитків складає 1 290 000 гривень. Розслідування за цим фактом триває.

Читайте також:

На Кіровоградщині «рибалки» набраконьєрили більше ніж на 2 мільйони (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар