У Кропивницькому визначилися з ділянками під зведення новобудов для переселенців

© pixabay.com

Кропивницький стане одним із 11 обласних центрів, на території якого реалізують державну  програму будівництва домівок для пересленців.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Так, у міській раді визначилися із земельними ділянками, які можна відвести для новобудов – загалом близько 43 гектарів.  Найбільша площа – 38,5 Га, по вулиці Генерала Жадова.

Тут зможе вирости  новий мікрорайон, у такому випадку доведеться також думати про розвиток соціальної інфраструктури: дитячого садочку, школи, закладу охорони здоров’я тощо. Ще одна земельна ділянка площею 3,2 Га – на території 101-го мікрорайону по проспекту Університетському і найменша, 0,9 Га – на перехресті вулиць Сергія Сєнчева та Родникової.

Усі потенційні будівельні майданчики мають в наявності необхідні інженерні мережі водопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання.

“Учасники програми мають діяти оперативно, а будувати швидко та якісно – по європейські. Планується, що будинки зводитимуться типової конструкції заввишки 3-4 поверхи. У будівництві мають використовуватися конструкції і матеріали місцевого виробництва”, – повідомив заступник міського голови Олександр Мосін.

Нагадаємо, на Кіровоградщині громади знайшли 89 ділянок для будівництва житла переселенцям

Читайте також: на Кіровоградщині понад 34 тисячі громадян стали переселенцями офіційно

Поширити:

Залишити коментар:

коментар