Смолінську лікарню перетворюють на гуртожиток для переселенців

Смолінська селищна рада планує відновити будівлю амбулаторії для заселення внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на селищну раду.

В інформації зазначається, що якщо завдячуючи місцевим жителям з допомогою ВПО у харчуванні, одязі та речах труднощів не виникає, то потреба у житлі з кожен днем зростає.

«Отримуючи щоденно дзвінки від вимушених переселенців з різних куточків України, а це і Донецька область, і Луганська, і Миколаївська, і Харківська, і Дніпропетровська і Київська, з проханням знайти прихисток у Смолінській громаді – маємо за мету відновити приміщення Смолінської лікарської амбулаторії. У результаті матимемо житло орієнтовно для 40-а осіб, з окремими кімнатами, кухнею, ванною кімнатою та кімнатою для відпочинку.

Наразі будівля потребує косметичного ремонту: фарбування стін, поклейки шпалер, біління та інше. А головне – облаштування меблями. Роботи із відновлення електрики та водопостачання виконуються у пришвидшеному темпі», – йдеться в повідомленні.

Смолінська селищна рада звертається з проханням посприяти швидшому відновленню амбулаторії, щоб якомога скоріше туди могли заселитися люди, які потребують нашої допомоги.

Безпосередній координатор на робіт в амбулаторії – депутат селищної ради Сергій Баранник (т.0504871879), до якого можна звернутися, запропонувавши свою допомогу та можливі ресурси.

278401983-1064983384094676-837973855198138080-n

Станом на сьогодні, 13 квітня 2022 року, на території Смолінської громади на обліку перебуває понад 400 внутрішньо переміщених осіб (125 з них – діти).

Читайте також:

На Кіровоградщині відкриють центр працевлаштування для переселенців 

У Льотній академії військовим та переселенцям безкоштовно лікують зуби

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар