Як побороти тривожність та допомогти армії

© АрміяInform

За кілька днів стрічка новин просто вибухнула сотнями повідомлень про збройну загрозу для нашої країни.  Зараз  дуже тривожно, неспокійно, хочеться щось робити чи кудись іти, проте не зрозуміло як діяти.

Про псписок практичних кроків за допомогою яких можна перетворити власну тривогу в дії це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Українську волонтерську службу.

Зберігайте спокій та критичний розум

Паніка та надмірна емоційність не допоможуть нашим військовим та країні. Будьте на своєму місці та робіть звичні речі. Якщо вам  тривожно від новин, краще мінімізувати їх перегляд до одного разу на день.

Підтримайте рідних, близьких та друзів

Найкраще, що ми можемо зробити зараз – це підтримати наших батьків, дідусів та бабусь, які також дивляться новини та відчувають тривожність. Підтримайте рідних у цей нелегкий час, спілкуйтеся про звичне та не обговорюйте політичну ситуацію, якщо через це виникають дискусії чи сварки.

Будьте готовими

Чимало громадських організацій, міських установ та ініціатив розповсюджують інформацію для цивільних про те, як діяти під час загострення збройної агресії. Подбайте про тривожний рюкзак та план дій у разі нападу.

Цей чат-бот в Телеграм дозволить вам по пунктах зібратись на випадок надзвичайної ситуації та бути готовими до будь-якого варіанту розвитку подій.

Не піддавайтеся на маніпуляції

Проросійські медіа створюють фейки та неправдиві новини, що сприяє дезінформації людей. Ми радимо вам  читати перевірені медіа, які висвітлюють правдиву інформацію, як-от Свідомі чи Громадське.

Підтримайте українську армію

Якщо у вас  є можливість допомогти фінансово, тоді зробіть благодійний внесок для фонду «Повернись живим». Це один із найбільших фондів, який допомагає українським військовим та спеціалізується на технічному забезпеченні. Завдяки зібраним коштам фонд має змогу придбати техніку та прилади нічного бачення, щоб передати їх на фронт нашим бійцям.

Нагадаємо, як підготувати дітей до нaдзвичaйних ситуaцій

Читайте також: як укомплектувати аптечку на випадок надзвичайної ситуації

Поширити:

Залишити коментар:

коментар