Що відбувається на місці захоронення радіоактивних відходів під Кропивницьким

©фото з Фейсбук-сторінки Андрія Максюти

 Підсумки реалізації проєкту з обстеження і знезараження території майданчика захоронення радіоактивних матеріалів «Веселівське родовище» та планування подальших заходів обговорили під час онлайн наради, яка відбулася у Кропивницькій міській раді, 11 лютого.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Кропивницької міськради.

До обговорення долучилися керівники профільних виконавчих органів Кропивницької міської ради,  компанія  AFRY Group  , яка за фінансової підтримки уряду Норвегії втілює даний проєкт, фахівці Кіровоградського обласного лабораторного центру МОЗ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства з управління зоною відчуження та Державної інспекції ядерного регулювання.

 “Вже виконані роботи, які  включають фіксацію чітких меж захоронення, здійснення гамма-зйомки для визначення рівня радіаційного забруднення на різних ділянках, маркування місць перевищення загального фону, так званих “гарячих точок”, шурфування для забору ґрунту та розмітку локацій виходу захоронених матеріалів на поверхню”, – повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кропивницької міської ради Сергій Коваленко.

Він також презентував робочий проєкт реалізації проміжних заходів з безпеки та захищеності на майданчику зберігання успадкованих радіоактивних матеріалів.

Учасники наради ознайомилися з попередньою оцінкою ризиків, результатами радіологічної характеризації та програми моніторингу, обговорили можливі варіанти відновлення первинних показників ґрунту та загальну стратегію на 2022 рік.станція2Нагадаємо, У Кропивницькому зафіксували межі захоронення радіоактивних матеріалів

Читайте також: на Кіровоградщині хочуть перезахоронити радіоактивні відходи, щоб звільнити ділянку для будівництва

Поширити:

Залишити коментар:

коментар