У Малій Висці мітингуватимуть працівники культури через незаконну ліквідацію закладу

© pixabay.com

Завтра, 28 січня, у Малій Висці  мітингуватимуть працівники районного будинку культури через незаконну ліквідацію закладу, відмову ОТГ брати його на баланс громади та інші юридичні порушення по відношенню до БК і його колективу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією начальниці відділу культури і туризму Маловисківської РДА Любов Левченко.

За її словами, у зв’язку з децентралізацією і створенням укрупненого Новоукраїнського району, будинок культури, який доти був власністю Маловисківської райради, завис у повітрі. Районна рада прийняла рішення про його передачу на баланс ОТГ, як того вимагає чинне законодавство. Проте голова Маловисківської РДА розпорядився ліквідувати заклад.

“Наразі не визначено балансоутримувача будинку культури, тому ми не можемо відкрити рахунки, здійснити проплати за компослуги, нарахувати людям зарплату. Працівників попередили про ліквідацію закладу і звільнення навіть без вихідних виплат. Цього тижня тут відімкнуть електроенергію – єдине джерело світла і тепла. Людям просто ніде дітися” – розповіла Любов Левченко.

Голова Маловисківської міськради Юрій Гульдас, який за законом має прийняти на баланс громади районний будинок культури, відмовляється від цього. Він повідомив відділ культури і туризму, що ОТГ візьме на баланс лише об’єкт (майно) без установи (працівників).

Як роз’яснює міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, таке рішення є незаконним. Адже голова РДА не має права на власний розсуд змінювати чи ліквідувати заклад культури, а ОТГ зобов’язана прийняти його на баланс цілісно. А вже після цього за згодою Міністерства можна почати процедуру ліквідації чи реорганізації.

Тож працівники Маловисківського будинку культури влаштовують акцію протесту, щоб змусити депутатів і посадовців дотримуватися чинного законодавства у своїх рішенням щодо БК.

Мітинг відбудеться о 9.30 перед сесією міської ради.

IMG e96526b9cdded8cd9859bcad73af4d73 V
IMG 55f41dfa2ac8d78cbf6868256015ab06 V

Поширити:

Залишити коментар:

коментар