Дві громади на Кіровоградщині готують стратегії розвитку

У січні запрацювали робочі групи в Аджамській і Гурівській громадах Кіровоградської області, які займаються розробкою Стратегій розвитку громад на 2021-2027 роки. Під час перших засідань розглядали ключові принципи та складові процесу стратегічного планування, затвердили план своєї діяльності, почали підготовку соціально-економічного аналізу громад та до проведення опитування жителів.

Про це Першій електронній газеті повідомили представники Програми “U-LEAD з Європою”.

“Упродовж 2021 року ці громади зможуть посилити свою спроможність завдяки розробці Стратегій розвитку у співпраці з найкращими експертами Програми з питань стратегічного планування. Наша допомога є менторською, яка спрямовує команди громад у відповідне русло, бо основну роботу щодо збору інформації, опитувань, формування аналітичної бази даних, пріоритетів розвитку тощо громади мають виконати самостійно. Адже саме так можна розробити Стратегію, яка стає свідомою частиною життєвого простору громади і планів її розвитку”, – розповів керівник Кіровоградського регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою” Олег Яременко.

Нагадаємо, дві громади з Кіровоградщини отримали по 50 тисяч доларів для розвитку.

Читайте також: “У селі був свій голова і ціла рада, а тепер навіть депутата нема”, – Олександр Корінний


Програма “U-LEAD з Європою” підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар