Що розказали суду свідки по справі убитої школярки Діани Хріненко

Учора, 11 січня, суд допитав сімох із восьми свідків у справі вбитої понад два роки тому школярки Діани Хріненко з Суботців Знам’янського району. Серед них – родич підозрюваного.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Біля будівлі Кіровського районного суду у Кропивницькому зібралися півтора десятки людей – родичі і друзі вбитої Діани. Тримали плакат з написом “Вимагаємо пожиттєве вбивці”.

Журналістів через карантин до зали суду не пустили, але дозволили залишити камеру, яка зафіксувала допит свідків.

93092718cf65c891f130b9d0d41dd856.jpg

Свідок Алла Мандер розповіла:

“Почула крик, підійшла до вікна, на протилежній стороні вулиці проходила молода дівчина, вона спокійно, сама пройшла, видно її було, а коли вона зайшла за бузок, зникла з полю зору, то було чути: “Не бийте мене, не бийте”. Коли я відкрила двері і вийшла до воріт на вулицю, вже нікого не було. Потім побачила, як вийшов молодий чоловік, кремезної статури, у футболці і шортах і світив собі під ноги”.

Самого нападу на дівчину жінка не бачила, лише чула.

Один з свідків Андрій Кравцов (брат обвинуваченого) повідомив, що фактично нічого не пам’ятає з того вечора, адже було свято і він багато випив. Також він підтвердив, що спілкувався з підозрюваним по телефону вже після затримання. Вільний доступ до телефону у слідчому ізоляторі обурила родичів убитої дівчини.

Матір Діани Хріненко зазначила:

“Сьогодні під час допиту свідків я дізналась, що у підозрюваного у слідчому ізоляторі знаходиться телефон, з яким він спілкується зі своєю родиною і має вільний доступ до соціальних мереж. Наші правоохоронці не реагують”.

Судове засідання тривало дві години. Підозрюваному у вбивстві продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Наступне судове засідання призначили на 5 лютого.

Нагадаємо, Діані Хріненко було 16 років. Вона пішла на святкування Дня Незалежності і додому не повеpнулась. Пошуки дівчини тривали півроку. У березні 2019 року за 12 кілометрів від Суботців знайшли останки тіла людини та фрагменти одягу. Те, що вони належать Діані Хріненко, підтвердили три експертизи. Підозрюваного у вбивстві дівчини затримали в Польщі. Це 28-річний житель сусіднього села Новотрепівка. Справу розглядає суд присяжних.

Детальніше дивіться на відео Суспільного:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар