Кропивницькі маршрутники хочуть підняти вартість проїзду мінімум до 8 грн

Власники кропивницьких маршруток звернулися до міськради, щоб підвищити вартість проїзду для пасажирів. Попередньо пропонують встановити ціну від 8 до 8,70 гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Кропивницької міськради.

За словами перевізників, карантинні обмеження суттєво знизили рентабельність перевезень – кількість пасажирів зменшилася втричі. Щоб вийти із ситуації, вони пропонують переглянути чинні тарифи і наразі обраховують прийнятну для них ціну.

 “Серед пропозицій, які вже надійшли пропонуються варіанти збільшення тарифу від 8,00 до 8,70 гривень, все залежить від протяжності маршруту та пасажиропотоку, – зазначив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник. – Основними складовими підвищення вартості проїзду є зростання ціни на паливо та підняття мінімальної заробітної плати. Крім того, необхідно звернути увагу на різке зменшення пасажирообігу.

Тож фахівці управління перевірять надані розрахунки і підготують відповідний проєкт рішення виконавчого комітету міської ради. Ми пропонуватимемо виконкому погодити так званий граничний тариф, щоб перевізники мали можливість використовувати і нижчий розмір вартості проїзду. Впродовж місяця громадськість матиме можливість долучитися до його обговорення”.

Нагадаємо, що окрім маршрутного таксі у Кропивницькому пасажирські перевезення здійснюють комунальні автобуси і тролейбуси. За п’ять років місто отримало 9 тролейбусних та 12 автобусних маршрутів. Цього року планується придбати ще десять середньогабаритних автобусів МАЗ.

Читайте також: У Кропивницькому просять запровадити електронний квиток у комунальному транспорті

Поширити:

Залишити коментар:

коментар