Як правильно підібрати одяг для туризму в холодні регіони

© Unsplash

Для відвідування холодних регіонів чи сходження на гору потрібно готуватися не тільки духом та тілом, але й подбати про своє якісне екіпірування, адже потрібно врахувати усі фактори зовнішньої середовища, які впливають на погоду та температуру. Дуже багато людей, коли починають збиратися в похід на короткий чи тривалий період зустрічаються з однією і тією ж проблемою: які речі взяти з собою. Адже дуже важливо обрати собі не тільки зручний одяг, але й дуже теплий та легкий, бо через невдало вибране екіпірування, люди замерзають, що може тягнути за собою великі проблеми зі здоров’ям і гірше. Тому, якщо ви починаєте збиратися в похід на гору чи в холодний регіон, то вам потрібно засвоїти одне корисне правило, щодо вибору одягу. На даний момент існує найбільш провірений та ефективний спосіб скомпонувати собі речі – тришарова концепція одягу. Кожен шар одягу виконує певну мету та використовуються для певних умов. Дуже важливо правильно обрати, який саме одяг підійде для певних погодних умов в які ви збираєтесь, тому спочатку звертайтесь до спеціалістів, які зможуть вам в цьому допомогти. Для більш якісного засвоєння інформації, я приведу приклад правильного компонування одягу, який обирав в інтернет-магазині Norfin для себе.

P1460124
© Pixabay

Перший шар одягу – термобілизна, яка зберігає тіло максимально сухим, вбираючи в себе вологу, тим самим не даючи тілу мерзнути. Для дуже холодних регіонів, найкраще підійдуть декілька варіантів термобілизни з Norfinа, які розташовані в різних цінових сегментів.

1) Термобілизна-комбінезон Norfin Overall. Розрахована на середню та вище середньої активності людини. За рахунок якості матеріалу та новим розробкам Norfin, білизна стала невід’ємною частиною туризму для чоловіків. Модель створена без рукавів у вигляді повного комбінезону.

2) Термобілизна Norfin Cosy Line. Ще одна модель, яка максимально захищає від холодних морозів. Річ дуже якісна, тому досить довго служить своєму власнику. Воно здається досить недорогим, але презентує дуже багато своїх переваг.

3) Термобілизна мікрофлісова Norfin Nord. Складається з двох компонентів: кофта та штани. Особливості цієї моделі в тому, що дана тканина дуже м’яка, легка та швидко виводить зайву вологу з тіла.

winter 2938833 1920
© Pixabay

Другий шар одягу – утеплювач. На цьому етапі зазвичай використовують речі на флісі або на пуху. Особисто мені більш подобається обирати одразу костюми на флісі. Основні топові моделі таких костюмів у Norfin, які поєднують в собі не тільки зручність та тепло але й надійність, досить багато, але є найпопулярніші:

  • Флісовий костюм Norfin Polar Line – дуже приємний до тіла та надійний від холоду. Одна з моделей, які дивовижно виглядають та недорого коштують. Крім цього на куртці та штанах наявний фіксатор, який чітко фіксує талію.
  • Флісовий костюм Feeder Concept – якісний матеріал та гарний дизайн. Розроблен для максимального затишку в холодну погоду. Теплоізоляція зберігає рівень тепла, зменшуючи можливість замерзнути.

Третій шар – захисний. По-перше він має бути на один розмір більше, щоб ви себе комфортно відчували та ваші рухи не були сковані. Але головне не переборщити, щоб у вас була змога вдягнути верхній одяг без флісового костюму. Найбільш улюблені моделі для холодних умов, які витримують максимальний мороз:

1) Зимовий костюм Norfin ATLANTIS. Така модель може максимально витримувати до -45 °С, тому вибираючи її ви можете захистити себе навіть в найлютіший мороз.

2) Зимовий костюм Norfin Explorer Camo. Дуже цікавий дизайн, в якому присутні світловідбиваючі елементи. Сам костюм витримує до – 40°C.

98dc871b4668f8b84edcddfef5d2dcbb.jpg
© Unsplash

Якщо ви збираєтесь в місця де багато снігу, ще одна важлива деталь одягу – окуляри, без яких вам буде складно мандрувати.

Крім одягу, однією з найважливіших частин екіпірування – взуття. Дуже важливо обрати взуття так, щоб вам було зручно, нога не втомлювалась, міцно тримала ногу та вбирала в себе усю вологу, щоб нога не мерзла. Тому дуже щільно підбирайте собі взуття, враховуючи погодні умови, в яких ви будете знаходитись. Також не забутьте підібрати необхідні товари для вашої подорожі.

В статті були приведені лише декілька моделей та прикладів, як саме можна вдягнутися. Більш детальну інформацію про екіпірування, які були представленні вище або ознайомитись з іншими товарами та обрати щось для себе ви можете на сайті https://norfin.com.ua/.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар