На Кіровоградщині заборонили розводити багаття в лісі і спалювати суху траву

© Олександр Сирота

Упродовж пожежонебезпечного періоду – до 30 жовтня – забороняється розведення багать і випалювання сухої рослинності в лісах, лісосмугах і на узбіччях доріг. На період високого та надзвичайного високого класів пожежної небезпеки для громадян тимчасово обмежать відвідування лісових масивів та лісопаркових зон, заборонять в’їзд автівок на їх територію.

Відповідне рішення прийняли члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС учора, 16 червня, повідомляє Перша електронна газета.

Як зазначив керівник Управління ДСНС у Кіровоградській області Віталій Миронюк, наразі на цілодобовому чергуванні перебуває близько 210 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів. У разі погіршення ситуації до ліквідації пожеж залучатимуть більшу кількість рятувальників. Аналогічно сформовані й команди для пожежогасіння з числа тих, хто працює у лісництвах.

Окрім цього, вживатимуться заходи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ на сільськогосподарських угіддях і прилеглих до них територіях. Це допоможе знизити рівень пожежної небезпеки та, як наслідок, попередити можливі загорання у лісах і природних екосистемах.

Загалом на Кіровоградщині з початку року в природних екосистемах виникло 438 пожеж, у лісових масивах – п’ять.

Нагадаємо,  введено нові штрафи за підпал трави і лісові пожежі.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар