Для учнів Кіровоградщини оголосили конкурс “Шкільна журналістика”

Агенція сталого розвитку “Хмарочос” і факультет філології та журналістики ЦДПУ ім. В.Винниченка оголошують конкурс “Шкільна журналістика” для учнів Кіровоградської області. Спецтема цьогорічного конкурсу – участь молоді у змінах в громадах.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Facebook-сторінки Агенції “Хмарочос”.

“Ми очікуємо журналістські матеріали у різнопланових жанрах та форматах, які допоможуть вам розказати про активну молодь ваших сіл, селищ, містечок та міст, громад, яка творить зміни на місцях”, – йдеться в анонсі.

Для участі в конкурсі необхідно до 7 квітня надіслати поштою (у тому числі електронною) або передати власноруч роздруковані матеріали із заявкою (форма додається). Фінал заплановано на 24 квітня (якщо будуть зміни, про них повідомлятимуть).

Конкурс буде проводитися в таких номінаціях:

«Майбутній журналіст»
Приймаються індивідуальні журналістські матеріали. Жанр публікації обирається автором.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ СТАТЕЙ
1. Обсяг: 1-2 сторінки формату А-4.
2. Шрифт: Times New Roman, 14 кегль, інтервал 1,5. Поля: з усіх боків – 2 см.
3. Розміщення: у верхньому лівому куті вказати прізвище та ім’я автора і навчальний заклад. Нижче великими літерами – ЗАГОЛОВОК. Далі з нового рядка основний текст.

«Фотожурналіст»
До конкурсу подаються тільки авторські фотографії, які б яскраво представляли життя Вашого міста, селища, села у всьому його різноманітті. Формат за вибором автора, але не менший 10×15. Прохання: для конкурсу обрати не більше 3 фотографій.

«Тележурналіст»
Подаються самостійно підготовлені, відзняті й змонтовані відеоматеріали, які показують життя Вашого навчального закладу. Приймаються індивідуальні або групові роботи. Готовий сюжет потрібно завантажити на YouTube-канал, у заявці подається посилання на нього.

«Рецензія/Відеорецензія на книгу»
До конкурсу подаються самостійно підготовлені, аналітичні текстові або відеорецензії на книги, що побачили світ у 2015-2020 роках і не входять до шкільної програми. Текстова рецензія оформлюється згідно з вимогами до номінації «Майбутній журналіст», відеорецензія – згідно з вимогами до номінації «Тележурналіст».

«Лонгрід»
До конкурсу подаються індивідуальні авторські матеріали, оформлені на лонгрід-платформах, наприклад Tilda.

Адреса: Україна, 25006, Кропивницький, вул. Шевченка, 1, кафедра журналістики (аудиторія № 409 п’ятиповерхового корпусу).

Електронна адреса: konkurskdpu@gmail.com

Додаткову інформацію можна одержати в координатора конкурсу – Шульги Дмитра Олександровича, телефон 0638462717.

Нагадаємо, молодь із Дмитрівської ОТГ перемогла у конкурсі від DOBRE.

Читайте також: Чеська ГО оголосила конкурс для активістів із Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар