Дитяча лікарня Кропивницького отримала реабілітаційне обладнання

Дитяча міська лікарня Кропивницького (більш відома як “Добруджа”) отримала унікальне медичне обладнання – реабілітаційну кабіну для підвісної терапії, що може врятувати діток з порушеннями опорно-рухового апарату (ураженням функцій кінцівок, ДЦП тощо).

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі ПриватБанку.

– Така клітка для кінезітерапії під назвою “Павук” – мрія всіх реабілітологів, – розповідає Юлія Ковалішина, реабілітолог дитячої міської лікарні. – Ми бачили такі лише в Трускавці, де проходили навчання у найкращих спеціалістів. А тепер вона є у нас!

Ви лишень уявіть, тепер ми зможемо братися за найважчі випадки неврологічних хвороб, брати на реабілітацію тих, кому раніше просто не могли допомогти – діткам, що зовсім не рухаються. Тренажер продуманий до дрібниць, йог можна використовувати навіть для лежачих хворих. Дитина зможе самостійно виконувати вправи, напрягати м’язи і процес одужання проходитиме набагато швидше, ніж коли ми виконуємо вправи, підтримуючи хворого. Це просто фантастика!

IMG 0249

Омріяний тренажер лікарні подарували благодійники. БФ ПриватБанку “Допомагати просто!” вже багато років поспіль надає дитячим лікувальним закладам України найзатребуваніше обладнання, лікарські препарати тощо. Лише цього року було придбано обладнання та медикаменти для лікувальних закладів України на суму більше 40 млн грн. Не забували й про Кіровоградщину. Цьогоріч було придбано обладнання для дитячих лікарень регіону на більш ніж 2 мільйони.

Окрім цілорічної допомоги важкохворим дітям, Фонд має гарну зворушливу традицію. Третій рік поспіль, в рамках акції “Звичайне диво” 1 січня фонд разом з аніматорами вітає діток, яким довелось залишились на Новий рік в лікарні, подарунками і дарує їм свято.

Нагадаємо, для Долинської ЦРЛ благодійники придбали нове обладнання.

Читайте також: У Голованівську відкрили відремонтоване дитяче відділення ЦРЛ
IMG 0233

Поширити:

Залишити коментар:

коментар