Завтра у Кропивницькому встановлять чорну ялинку

© pixabay.com

Завтра, 19 грудня, пацієнти та громадські активісти вийдуть на Всеукраїнську акцію “Чорна ялинка: ВІЛ-позитивним пацієнтам не до свят”. У Кропивницькому учасники зберуться біля будівлі облдержадміністрації. Тут вони встановлять чорну ялинку, прикрашену пустими пляшками від ліків.

Про це Першій електронній газеті повідомили в обласному відділенні ВБО “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”.

Активісти попереджають, що вже з Нового року по всій Україні пацієнти з ВІЛ будуть вимушені перервати лікування через відсутність ліків. Тож вони проситимуть голову ОДА Андрія Балоня не допустити дефіциту препаратів в області і особисто закликати президента розібратися, чому життєвонеобхідне лікування для людей, які живуть з ВІЛ, не закуповують вчасно.

“Міністерство охорони здоров’я провалило закупівлю препаратів необхідних для постійного лікування ВІЛ-позитивних людей. За оцінками БО “100% життя”, до 30 тисяч людей, які живуть з ВІЛ, можуть залишитися без лікування. У Кіровоградській області станом на 1 жовтня  2019 року терапію отримували 2 659 ВІЛ-позитивних пацієнти”, – ідеться в анонсі події.

Акції відбудуться синхронно 19 грудня у всіх регіонах України. Сотні пацієнтів передадуть звернення очільникам міст і областей із проханням не допустити переривання лікування в регіонах та особисто повідомити про проблему президенту.

Акція в Кропивницькому відбудеться: перед будівлею Кіровоградської обласної державної адміністрації 19 грудня (у день св. Миколая) об 11:00.

Нагадаємо, не здався і поборов туберкульоз – історія ВІЛ-позитивного кропивничанина.

Читайте такожКіровоградське відділення ЛЖВ планує обстежити 3000 людей до кінця року: проект «HealthLink» продовжується

Поширити:

Залишити коментар:

коментар