Активні громадяни Кіровоградщини поділилися досвідом позитивних змін

Цього тижня у Кропивницькому відбувся Форум агентів добрих змін у громадах-2019, який став підсумковим заходом для грантерів проекту “Голос громади у місцевому самоврядуванні” Програми USAID DOBRE. Форум став майданчиком для обміну досвідом з втілення громадських ініціатив та проектів соціальної дії, яким ділилися громади-партнери Програми DOBRE.

Про це повідомляє Перша електронна газета за матеріалами Агенції сталого розвитку “Хмарочос”.

Під час зустрічі учасники презентували сім проектів, які були підтримані у рамках конкурсу “Місцеві ініціативи для розвитку громади” та реалізовані громадськими організаціями та ініціативними групами, а саме:

6a78524608a512c21c028712a2f128bb.jpg

Як приклад дієвих сталих практик, представниці ГО “Центр територіального успіху” з Бобринецької громади Наталя Щіченко та Людмила Кривошея презентували кейси “Університет срібного віку” та “Мандрівний кінотеатр “Кіно там де ти”, які були реалізовані у минулому році та продовжують свою діяльність як місцеві ініціативи.

“Неформальна атмосфера та інтерактив — так ми побудували комунікаційну платформу. Для багатьох учасників та учасниць заходів, які організовують Агенція сталого розвитку “Хмарочос” та Громадські Ініціативи України, не є дивиною, як вільно, активно посадовці і громадськість взаємодіють, спілкуються, навчаються. Цей форумний простір був рівним для всіх учасників у можливостях говорити. До наших чудернацьких форматів вже всі звикли і навіть кажуть, що це круто.

Нам вдалося продемонструвати на Форумі важливість діалогу громада-влада, показово, що всі інтерактиви та непідготовлені експромти-запитання, показуючи свою фаховість і ерудованість, реагували представники влади з громад.  Без довіри такі формати не відбуваються. І, що важливо, коли все системно і гармонійно, і зміст, і форма, ми можемо досягати поставленої мети у розвитку громади”, — розповідає Ірина Ткаченко, директорка Агенції сталого розвитку “Хмарочос”.

c3bd28f7fe47fbc94c909e16177be0d7.jpg
b9e4e2d917ed0b18dc4d88ca115e8bd7.jpg

Захід відбувся в рамках проекту “Голос громади у місцевому самоврядуванні” Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE, який на Кіровоградщині втілюють Громадська спілка “Громадські ініціативи України” та Агенція сталого розвитку «Хмарочос».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар