Кропивничани вийдуть на площу із вимогою покарати вбивць Каті Гандзюк

© petrimazepa.com

Сьогодні, 4 листопада, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбудеться Всеукраїнська акція “Рік без Каті” з вимогою покарати винних у вбивстві громадської акивістки і волонтерки Катерини Гандзюк. Початок о 17:00.

Про це Першій електронній газеті повідомили організатори.

31 липня 2018 року в Херсоні на Катерину напали. Зловмисники облили її кислотою. Вона боролася за життя 96 днів. Врешті, 4 листопада жінка померла. Замовників убивства досі не знайшли.

7b2245c0bb48323fb7c7c3d194e3cebb.jpg
© kp.ua

“96 днів пекельного болю, операцій і постійного приниження з боку правоохоронців, які з першого ж дня займалися порятунком вбивць, – йдеться в анонсі акції. – За цей рік покарано лише 5 виконавців, яким не вдалось втекти у перший тиждень після скоєного злочину. Вони отримали мізерні строки. Замовники і організатори відомі, але досі на свободі. Вони дозволяють собі ігнорувати суди, пресу, громадськість. Здається, вони не вірять в ймовірність власного покарання, і сподіваються на те, що страшне замовне вбивство не зіпсує їм кар’єри і не змінить звичного ритму життя”.

Акція “Рік без Каті” пройде під гаслом “МИ ВИМАГАЄМО СПРАВЕДЛИВОСТІ”.

© Любимый Херсон
Довідково.

Катерина Вікторівна Гандзюк (17 червня 1985 — 4 листопада 2018) — депутат Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниця херсонського міського голови, національна волонтерка ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координаторка Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області.

Після загибелі Катерини Українська школа політичних студій у 2018 заснувала Щорічну стипендію за громадянську позицію ім. Катерини Гандзюк.

22 лютого 2019 року Херсонська міська рада перейменувала вул. Лютеранську на вулицю ім. Катерини Гандзюк. Проте в результаті позовів фізичних осіб 10 травня 2019 року Херсонський окружний адміністративний суд скасував перейменування.

25 квітня 2019 року США нагородили Катерину Гандзюк міжнародною відзнакою «Women of Courage» за невтомні зусилля по боротьбі із корупцією та захистом свободи та демократії в Україні посмертно. Нагороду замість загиблої Каті отримував її батько Віктор Гандзюк.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар