Кропивницький район є лідером децентралізації на Кіровоградщині

© Главком

Голова Кропивницької РДА Алла Поліщук під час засідання Ради регіонального розвитку району заявила, що Кропивницький район є лідером децентралізації на Кіровоградщині. Вона зазначила, що на території району діє чотири ОТГ: Соколівська, Великосеверинівська, Первозванівська та Катеринівська.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

Алла Поліщук підкреслила, що децентралізація глибоко змінила умови суспільної самоорганізації державного фінансування й економічного розвитку району. Свідченням цього, є те, що дохідна частина загального фонду місцевих бюджетів району зросла з 53,5 млн грн до 207,7 млн грн. Окрім цього, бюджети розвитку територій зросли з 8,1 млн грн до 29 млн.

“Це яскравий показник достатнього рівня надходжень, який демонструє бюджети не проїдання, розвитку територій, – наголосила керівниця району. – Ми розуміємо, що майбутнє за реформою децентралізації, яка демонструє позитивні зміни, але вибір залишається за кожною територією, при цьому кожен член громади повинен мати можливість володіти інформацією про те, що буде зроблено і куди підуть зароблені кошти громад”.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову про перейменування Кіровоградського району на Кропивницький.

Читайте також: Сім ОТГ із Кіровоградщини ще не отримали додаткову дотацію на освіту та медицину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар