ЦВК призначила на грудень вибори у чотирьох ОТГ Кіровоградщини

© sts.sumy.ua

У грудні на Кіровоградщині відбудуться вибори до місцевих рад та їхніх голів у чотирьох ОТГ, а також додаткові вибори до однієї селищної ради.

Таке рішення учора, 12 жовтня, ухвалили Центральна виборча комісія, інформує Перша електронна газета із посиланням на decentralization.gov.ua.

Зокрема, на 23 грудня 2018 року ЦВК призначила вибори у таких територіальних громадах Кіровоградщини:

  • Піщанобрідська сільська об’єднана територіальна громада (вибори депутатів та голови Піщанобрідської сільради Добровеличківського району Кіровоградської області);
  • Добровеличківська селищна об’єднана територіальна громада (вибори Добровеличківської селищної ради та Добровеличківського селищного голови);
  • Попельнастівська сільська об’єднана територіальна громада (вибори до Попельнастівської сільської ради Олександрійського району та Попельнастівського сільського голови);
  • Мар’янівська сільська об’єднана територіальна громада (вибори до Мар’янівської сільської ради Маловисківського району та Мар’янівського сільського голови).

Окрім того, у цей же день відбудуться додаткові місцеві вибори до Компаніївської селищної ради у Першотравенській сільській раді.

Усього Центральна виборча комісія одноголосно прийняла рішення про призначення перших виборів у 125 об’єднаних територіальних громадах. До складу цих 125 ОТГ увійшли 534 місцеві ради (міських – 15, селищних – 27, сільських – 492).

Також ЦВК оголосила на цю дату додаткові вибори у 26 об’єднаних громадах.

Комісія оголосила початок виборчого процесу з 3 листопада 2018 року.

Щоб призначити вибори, оновлений склад ЦВК скасував рішення попереднього складу комісії щодо необхідності для цього роз’яснень Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя стосовно проведення всеукраїнського та місцевих референдумів в Україні.

Загалом після проведення перших місцевих виборів 23 грудня в Україні діятиме вже 830 добровільно об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, за даними Мінрегіону, станом на 5 вересня, до перших виборів були готові 133 об’єднаних та 60 приєднаних громад.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар