Ще 5 об’єднаних громад з Кіровоградщини стали партнерами програми DOBRE

Сьогодні, 4 жовтня, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про партнерство з 25 новими об’єднаними територіальними громадами з метою підтримки реформи децентралізації. Серед переможців відбору опинилися і п’ять громад із Кіровоградщини. Підтримку буде надано через програму “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт УКМЦ.

Новими громадами-партнерами програми USAID DOBRE у Кіровоградській області стали:

  • Дмитрівська сільська ОТГ;
  • Новопразька селищна ОТГ;
  • Смолінська селищна ОТГ;
  • Помічнянська ОТГ;
  • Компаніївська селищна ОТГ;

“Ми вже побачили, як розвиваються та здобувають нові досягнення в належному урядуванні наші громади. Вони стали обличчям однієї з найуспішніших реформ країни. Сьогодні, до нас приєднуються нові громади, разом з якими ми будемо працювати над впровадженням успішних практик децентралізації та розвитком їх потенціалу. Вони, ще навіть не будучи у програмі, довели на практиці, що вони вміють організовувати людей, домовлятися, і приймати зважені рішення про розподіл коштів на пріоритети мешканців. Переконаний, що вони стануть моделями успіху місцевого самоврядування”, – зазначив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід.

Нагадаємо, партнерами програми USAID DOBRE вже є Бобринецька, Маловисківська та Новоукраїнська громади.

Читайте також: Три громади з Кіровоградщини увійшли до двомовного збірника “Історії успіху”.

Більше новин про програму USAID DOBRE за посиланням.


Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар