Кропивничан закликають погасити борги за тепло

© pixabay.com

Напередодні нового опалювального сезону значна кількість кропивничан досі мають борги по оплаті за теплопостачання за минулий сезон. Як заявив міський голова Андрій Райкович, якщо споживачі не погасять заборгованості, старт опалювального сезону буде проблемним.

Про це очільник міста заявив сьогодні, 24 вересня, під час апаратної наради у міськраді, інформує Перша електронна газета.

“Заборгованість є, заборгованість велика. А НАК “Нафтогаз” поставив умови – розрахунки мають бути на рівні не менше 90%. Ми ж маємо 70-72% по комунальному підприємству “Теплоенергетик”, а по ДП “Кіровоградтепло” – 80%”, – розповів Андрій Райкович.

У зв’язку із цим міський голова закликав керівників ЖЕО розмістити на кожному будинку оголошення, що за спожите тепло треба розрахуватися. За словами Андрія Райковича, у разі, якщо споживачі не оплатять за спожите тепло, початок нового опалювального сезону буде ще більш проблемним, ніж минулий.

Нагадаємо, ВАТ «Кіровоградгаз» вирішило відмовитись від ролі постачальника газу на Кіровогращині. На підприємстві заявили про економічну недоцільність цієї діяльності через наявність непрофінансованих державою зобов’язань за пільгами та субсидіями, неможливість провести вчасні розрахунки з постачальниками та відповідні судові позови. ВАТ «Кіровоградгаз» уже навіть знайшло собі заміну.

Кіровоградгаз не хоче бути постачальником газу на Кіровоградщину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар