У Кропивницькому презентували фотоальбом “Місто о п’яти іменах”

© kr-rada.gov.ua

З нагоди відзначення Дня міста у художньо-меморіальному музеї О. Осмьоркіна відбулася презентація фотоальбому Заслуженого журналіста України, спецкореспондента газети “Народне слово” Ігоря Демчука “Місто о п’яти іменах”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Авторські світлини фотохудожника, зібрані в альбомі, свого часу представлялися в музеї на різноманітних тематичних виставках і стали основою збірки.

На урочистий захід серед інших запрошених завітали заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник відділу культури Анни Назарець.

“Міська влада робить все можливе аби культура нашого міста постійно розвивалась. У цьому році вже вийшло дві книги про наше місто: першою стала “Поема про місто”, а тепер – альбом “Місто у п’яти іменах”. Кошти на видавництво популярних серед кропивничан видань виділялися із міського бюджету в рамках Програми розвитку культури і мистецтва міста Кропивницького”, – відзначила у своєму виступі Наталя Дзюба.

У свою чергу, Анна Назарець додала, що вже три роки поспіль з міського бюджету виділяються кошти на підтримку книговидання в обласному центрі.

Прекрасний фотоальбом, що побачив світ у видавництві «Імекс-ЛТД», мав на меті створити легку у прочитанні збірку світлин, яка б через історичну архітектуру демонструвала туристичну привабливість нашого міста, – підкреслив відомий художник, мистецтвознавець та один із співавторів книги Андрій Надєждін.

За своєю формою альбом складається зі вступної частини, яка в доступній формі пояснює особливості формування архітектурного середовища історичної частини міста Кропивницького, містить коротку інформацію про авторів та світлини, що представляють дві основні магістралі міста – вулиці Дворцову та Велику Перспективну, а також музеї та архітектурні пам’ятки Кропивницького. Фотографії супроводжує текст українською та англійською мовами.

У подарунковому виданні в художніх фотографіях легко впізнаються архітектурні перлини історичного центру міста. Вони нагадують про минуле і відображають сучасне, зливаються в єдиний часовий простір, наповнений життям в усіх його проявах – святах і буднях, дитячих усмішках і вшануванні пам’яті героїв, захопленні художньою красою і бажанні творити, наповнювати світлом і радістю свідомість, а значить місто зі своєю неповторною історію має щасливе майбутнє.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар