У День Незалежності на Кіровоградщині народилися 8 немовлят

У День Незалежності України в Кіровоградській області з’явилися на світ вісім малюків – чотири хлопчики та чотири дівчинки. Пологи відбулись у Кропивницькому, Голованівську, Світловодську, Знам’янці та Добровеличківці.

Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул, інформує Перша електронна газета.

«Команда обласної юстиції вітає молодих батьків із народженням діток у таке визначне для кожного українця свято – День народження нашої Батьківщини. Ми сподіваємося, що вони скористаються можливістю отримати перші документи своїх малюків у медичних закладах області й зможуть по-справжньому насолоджуватися батьківством, а не витрачати час на бюрократичні процедури», – відзначив посадовець.

Нагадаємо, щоб скористатися послугою Мін’юсту й отримати документи немовлят у пологових будинках, молодим батькам потрібно надати фахівцям відділів державної реєстрації актів цивільного стану, які чергують у лікарнях, кілька документів.

Для отримання свідоцтва про народження дитини – медичне свідоцтво про народження (форма №103/о, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України №545); паспорт батька або матері; свідоцтво про шлюб або заяву матері. Для отримання довідки про місце реєстрації малюка – свідоцтво про народження; паспорти батьків; квитанцію про сплату адмінзбору; документи, що підтверджують право на проживання. Якщо чоловік із жінкою проживають за різними адресами, до пакету документів слід також додати заяву, що посвідчує згоду одного з батьків на реєстрацію дитини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар