У 9 районах Кіровоградщини створено 19 ОТГ

Наразі на Кіровоградщині створено 19 об’єднаних територіальних громад у 9 районах області. У 16-ти з них пройшли перші вибори. Компаніївська і Соколівська ОТГ нині проходять етап формування своїх об’єднаних територіальних громад шляхом приєднання до них навколишніх сіл і проведення виборів депутатів від територій.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

“Відповідно до доручення Уряду від 16 травня 2018 року, голови облдержадміністрацій повинні утриматись від подання пропозицій щодо внесення змін до Перспективних планів областей у зв’язку з об’єднанням громад, утворених без урахування вимог методики формування спроможної громади. Це новий аспект в нашій роботі. Період формування спроможних територіальних громад з відхиленням від методики вже завершено,” – підкреслив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Про стан справ та можливості внесення змін до Перспективного плану проінформувала начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова. За її словами, розпорядженням Кабміну від 20 червня 2018 року №438-р затверджено зміни до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області, яким передбачено 53 спроможні територіальні громади, що охоплює 99,8% всієї території.

Читайте також: Уряд вніс зміни до перспективного плану формування тергромад Кіровоградщини

Учасники робочої групи, серед яких були й керівники районів та ОТГ, розглянули ситуацію по 8 територіях, в складі громад яких пропонується внести зміни, це: Гайворонський, Добровеличківський, Знам’янський, Кіровоградський, Маловисківський, Новомиргородський, Олександрівський та Онуфріївський райони.

Озвучені пропозиції до плану були схвалені шляхом голосування і в подальшому будуть направлені на розгляд постійних комісій обласної ради.

Читайте також: Ще дві ОТГ на Кіровоградщині визнали спроможними

Великі міста у децентралізації: успішність потребує інтелектуального управління

Поширити:

Залишити коментар:

коментар