DOBRE продовжує відбір громад-партнерів на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

До 27 липня триває відбір третьої когорти об’єднаних громад для участі у програмі USAID DOBRE. Наразі на Кіровоградщині уже три громади є партнерами програми.

Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Громади-партнери програми отримують співфінансування на спрямовані проекти, фаховий супровід експертів у вирішенні проблемних питань, а також можливість навчатися та переймати досвід не тільки від колег із інших громад, а і закордонних партнерів.

До цього часу було відібрано уже дві когорти громад – 50 ОТГ із 7 областей України. У першій когорті на конкурсній основі із Кіровоградщини було відібрано Бобринецьку, а в другій – Новоукраїнську та Маловисківську громади. Умови відбору громад цієї когорти відрізнятимуться тим, що цього разу конкурсна комісія також даватиме практичне завдання – про це в ефірі телепрограми “Радіомайдан” розповідав регіональний менеджер Програми DOBRE Андрій Нагорний. За його словами, наразі важливо підготувати максимально якісну заявку.

“Громадам важливо максимально чесно і якісно заповнити заявку. Потім громади, що будуть попередньо відібрані, отримають це практичне завдання.  Зараз ще карти не розкриваються. Єдине, що я можу сказати, представники конкурсної комісії будуть виїжджати у громади і дивитися на виконання завдань в приймати остаточне рішення про долучення громад у межах третього раунду відбору”.

У конкурсі можуть взяти участь громади Івано-Франківської, Тернопільської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Херсонської і Миколаївської областей, які об’єднались на добровільних засадах, провели місцеві вибори, і населення яких не менше 5000 жителів. Заявки прийматимуть до 27 липня. Участь у програмі допоможе об’єднаним територіальним громадам ефективно реагувати на пріоритети громадян завдяки належному управлінню ресурсами, підвищенню якості комунальних послуг, стимулюванню місцевої економіки та посиленню залучення громадян.

Для участі у конкурсному відборі Програми USAID DOBRE, громадам необхідно ознайомитися із умовами відбору та заповнити заявку – завантажити документи ТУТ.

*****

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Нагадаємо, наразі до списку громад-партнерів Програми DOBRE входять три ОТГ з Кіровоградщини: Новоукраїнська, Маловисківська та Бобринецька.

Більше новин про програму USAID DOBRE.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар