Кропивницька агенція «Хмарочос» втілюватиме проект «Будь видимим»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За результатами другої хвилі фінансування проектів Інноваційним Фондом з питань взаємодії поліції з громадою (CPIF) від PTAP (Проект підтримки підготовки поліцейських) було підтримано проект «Будь видимим», який підготувала Агенція сталого розвитку «Хмарочос» з Кропивницького.

Повна назва проекту – «#BeVisible/#БудьВидимим»: комплексна програма підвищення рівня безпеки пішоходів із використанням світловідбиваючих елементів у місті Кропивницькому».

Мета комплексної програми підвищення рівня безпеки пішоходів шляхом використання світловідбиваючих елементів (флікерів) – зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод (ДТП) за участю вразливих категорій пішоходів (дітей, людей із інвалідністю, зокрема візочників, батьків із дитячими візками тощо) шляхом проведення для них практичних занять із безпеки пішоходів у темний час доби та поширення світловідбиваючих елементів, а також через посилення медіа-просвітницьких акцій.

За результатами другої хвилі CPIF було подано 230  проектних пропозицій, з них підтримано – 28. Серед них – і проект «Будь видимим», який поширює європейські безпекові практики. Наприклад, в Естонії для пішохода без світловідбивного елемента передбачено штраф.

Автори програми, Ірина та Сергій Ткаченки, переконані, що безпечне місто починається з маленьких кроків підвищення безпекової культури і свідомості пішоходів та водіїв.

«В рамках проекту передбачено заходи з налагодження діалогу між представниками освітянських спільнот, поліції, зокрема Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, яке впроваджує програму Шкільних офіцерів поліції та регулярно проводять навчальні та просвітницькі кампанії для школярів, журналістами, представниками органів місцевого самоврядування тощо. Тематика зустрічей – комплексні заходи підвищення безпеки пішоходів, зокрема із використанням світловідбиваючих елементів, обговорення успішних міжнародних практик з використанням світловідбивних елементів та пошук шляхів їх використання в нашому місті, обмін досвідом та кооперація зусиль. Також будуть проведені майстерні з виготовлення флікерів та світловідбивних елементів, заплановано створення онлайнової карти «Кропивницький – безпечне місто для громади», а також просвітницьких роликів про те, як захистити себе за допомогою світловідбивних елементів. Ролики будуть поширюватися в соціальних мережах, на сайтах партнерських ЗМІ, в освітніх закладах під час просвітницьких заходів. Їх зможуть використовувати інші громади, як і розроблені презентаційні матеріали про підвищення безпеки пішоходів на дорозі».

Програма «Будь видимим» логічно продовжує підтримані у свій час Британською радою в рамках «Активні громадяни» проекти «Видимий – значить живий» (автор – Олег Петренко) та «Світлячки» (автори – Оксана Білоброва та Сергій Ткаченко).

Зокрема 21-22 червня в місті Херсон відбувся семінар CPIF на тему «Взаємодія поліції з громадою на засадах партнерства». Учасники семінару – представники громадських організацій, що отримали грантову підтримку у другій хвилі фінансування CPIF, а також патрульні поліцейські та дільничні офіцери поліції. Семінар зібрав учасників з таких міст: Кропивницький, Черкаси, Херсон, Київ, Бориспіль, Одеса, Переяслав-Хмельницький. Мета таких семінарів – об‘єднання зусиль поліції та спільноти задля реалізації проектів, спрямованих на створення безпечних та захищених громад. Команда CPIF дбає про менторську підтримку та методичний супровід  громадських організацій, які протягом шести місяців реалізовуватимуть проекти соціальної дії, спрямовані на посилення співдії громади та поліції.

«Участь у такому семінарі для Агенції сталого розвитку «Хмарочос» є важливою з огляду на поглиблення знань про філософію та принципи community policing. Ми цінуємо можливість діалогу та партнерства з Управління Патрульної поліції Кіровоградської області і готові, як громадська організація та свідомі громадяни, батьки трьох дітей, сприяти посиленню безпеки пішоходів та велосипедистів в місті, підтримувати  поширення безпекової культури громади. Оди із пріоритетних напрямків роботи Агенції  – сталий розвиток громад та територій, а також безпечне місто. Наша активність буде спрямована на системну співпрацю поліції, освітянських спільнот органів місцевої влади та місцевого самоврядування, медіаспільнотою, що, на наше переконання, дасть поштовх для подальшого розроблення міської програми підвищення рівня безпеки пішоходів та запуск на інституційному рівні».

Проект “Будь видимим” впроваджується за підтримки Інноваційного фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP Police Training Assistance Project – PTAP), що реалізовується в Україні компанією “Агрітім Канада Консалтинг Лтд” за фінансової підтримки уряду Канади.

Проект підтримки підготовки поліцейських (PTAP Police Training Assistance Project – PTAP)

Agriteam Canada

Патрульна поліція Кіровоградської області

Підрозділ взаємодії патрульної поліції та громади

Агенція сталого розвитку «Хмарочос»

Детальніше про “Світлячків” – у лонгріді.

#PTAP #PTAPcommunitypolicing #CPIF

#BeVisibleБудьВидимим

#Похмарочосимо

#КропивницькийБезпечнеМістоДляГромади

#БоБезпечнеМісто

Поширити:

Залишити коментар:

коментар