Уряд вніс зміни до перспективного плану формування тергромад Кіровоградщини

Уряд вніс зміни до перспективних планів формування територій громад Кіровоградської та Рівненської областей.

Про це розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляється на Урядовому порталі.

У перспективному плані Кіровоградської області уточнили склад Добровеличківської, Тишківської, Помічнянської, Соколівської, Великосеверинівської, Новомиргородської та Іванівської громад, а також доповнили Приютівською та Катеринівською громадами.

Також з перспективного плану вилучаються Олександрійська, Капітанівська та Панчівська громади.

З перспективного плану формування території громад Рівненської області вилучено Сестрятинську громаду, а також доповнено план Бугаївською громадою. Внаслідок внесених змін територія області буде повністю покрита перспективним планом формування громад.

Після внесення відповідних змін до перспективного плану такі громади матимуть підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України відповідно до положень Бюджетного кодексу України.

“Громади отримають додаткові стимули та ресурси для забезпечення сталого розвитку своїх територій в коротко- і довгостроковій перспективі”,- зазначив Геннадій Зубко.

Фото Геннадія Зубка – зі сторінки Віце-прем’єр-міністра у соцмережі Facebook

Поширити:

Залишити коментар:

коментар