690 призовників з Кіровоградщини відправили на службу цієї весни

На Кіровоградщині успішно завершено весняний призов на строкову військову службу. Загалом з Кіровоградського обласного збірного пункту за цей період до різних військових формувань відправлено 690 юнаків.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградського обласного військового комісаріату.

30 травня з Кіровоградського обласного збірного пункту відправлено до навчального центру останню команду призовників, що символізувало собою завершення весняного призову.

За результатами проведення призовних заходів 690 юнаків, а це 100% від визначеного для області завдання, вибули до різних військових формувань, зокрема: Збройних Сил України – 425 осіб; Національної гвардії України – 165 осіб; Державної прикордонної служби України – 60 осіб; Державної спеціальної служби транспорту – 40 осіб.

Серед військових комісаріатів області успішно впорались із виконанням визначених завдань щодо призову Маловисківський, Петрівський та Новоархангельський районні військові комісаріати, однак є й такі, що спрацювали не в повному обсязі це Благовіщенський та Вільшанський РВК.

Основними тенденціями призову на строкову військову службу слід вважати збільшення з кожним черговим призовом кількості призовників, які визнаються медичними комісіями непридатними до проходження строкової військової служби внаслідок погіршення стану здоров’я, зокрема зору, або таких, що перебувають під слідством за адміністративні та кримінальні правопорушення, знаходяться у розшуку за неявки на призовні дільниці.

Поруч із зазначеним, до позитивних змін слід віднести збільшення по відношенню до попереднього призову на 10% явки призовників та покращення результатів взаємодії органів Національної поліції Кіровоградської області, зокрема в місті Кропивницький, і військових комісаріатів, що сприяло успішному виконанню державного завдання щодо призову.

В умовах, що сьогодні склалися в державі, здобуття навиків і умінь захисту своєї країни є обов’язком кожного громадянина, тому нагадуємо юнакам 20-27 років, що наступний призов на строкову військову службу в цьому році буде проводитись протягом жовтня-листопада місяця.

Будьте свідомими громадянами своєї країни!
Чекаємо на вас у військових комісаріатах області!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар