У Кропивницькому презентували книгу пам’яті загиблих військових

У Кропивницькому відбулася презентація “Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України. До видання, у тому числі, увійшли короткі біографії та фото 143 загиблих воїнів із Кропивницького та Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт 3 полку спецпризначення.

Другий том «Книги пам’яті» був випущений тиражем в 2000 примірників. Її встигли презентувати у багатьох містах України. Також цю книгу передають родинам загиблих військовослужбовців.

“Книга, а також її продовження, є на інтернет порталі, але родини загиблих із того покоління, яке більше звикло до паперового варіанту. Також книга зберігається довше, ніж електронний ресурс і вона краще відображатиме світлу пам’ять про загиблих за нашу Україну”, – говорить заступник Директора Національного військово-історичного музею України Андрій Ільенко.

Також захід відвідав Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, який особисто подякував Національний військово-історичний музей України за видавництво книги. У книзі вказані біографічні данні, місце загибелі та інші деталі, які були зібранні співробітниками музею.

Довідка:

Як повідомив Заступник Директора Національного військово-історичного музею України Андрій Ільенко, книгу підготовлено та видано колективом Національного військово-історичного музею України за ініціативи Міністерства оборони України з метою збереження пам’яті про військовослужбовців ЗСУ, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході нашої держави впродовж 2014-2017 років. До видання в тому числі, увійшли короткі біографії та фото 143 загиблих воїнів з м. Кропивницького та Кіровоградської області. На проект виділили 200 000 гривень.

Книга розроблена по територіальному устрою України та відповідно в алфавітному порядку. У неї увійшли 6 областей України.

Наразі презентація «Книги пам’яті» вже відбулася Києві, Білій Церкві, Івано-Франківській області, а в кінці квітня її презентують у Львівській області.

Перший том “Книги пам’яті” презентували у 2016 році.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар