Новгородка планує об’єднуватися за принципом “один район – одна громада”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© voladm.gov.ua

Сьогодні, 4 квітня, під час громадських слухань у Новгородці на Кіровоградщині було прийнято рішення ініціювати процес об’єднання в одну територіальну громаду. По завершенню громадських слухань керівництво смт Новгородка буде звертатися до всіх сільських рад Новгородківського району із пропозицію щодо об’єднання у форматі «один район – одна громада». За винятком Петрокорбівської сільської ради.

Про це Першій електронній газеті повідомили в Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Участь у громадських слуханнях взяли понад сто осіб, з яких 97 проголосували «за» ініціювання процесу об’єднання. На запрошення керівництва селищної ради та місцевої громади участь у громадських слуханнях взяли Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, а також Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації.

“Ми детально розповіли присутнім про процеси об’єднання, ситуацію в Україні та на Кіровоградщині, а також відповіли на всі питання щодо передумов та перебігу об’єднання, перспектив новоутворених громад, нових повноважень і обов’язків”, – коментує Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

По завершенню громадських слухань керівництво смт Новгородка буде звертатися до всіх сільських рад Новгородківського району із пропозицію щодо об’єднання у форматі «один район – одна громада». Ця пропозиція, втім, не буде направлена до Петрокорбівської сільської ради, яка прийняла рішення протягом найближчих двох років не вступати у процеси об’єднання.  Втім, Петрокорбівська сільська рада може з часом змінити своє рішення і приєднатися до вже створеної Новгородківської об’єднаної територіальної громади.

Варто відзначити, Новгородківський район розташований в південно-східній частині Кіровоградської області. Новгородківський район знаходиться в східній частині Кіровоградської області та входить до третьої південно-східної степової зони Кіровоградської області. Загальна територія становить 99,7 тис. га. В адміністративному відношенні район поділено на одну селищну та 10 сільських рад, які об’єднують 27 населених пунктів, один з яких – селище міського типу. Новгородківській селищній раді підпорядковується смт. Новгородка та с. Чечеліївка.

Пропозицію об’єднання буде направлено у 9 сільрад:

  1. Верблюзька сільська рада (с. Верблюжка)
  2. Вершино-Кам’янська сільська рада (с. Вершино-Кам’янка)
  3. Інгуло-Кам’янська сільська рада (с. Інгуло-Кам’янка)
  4. Куцівська сілська рада (с. Куцівка, с. Білозерне, с. Просторе, с. Ручайки)
  5. Митрофанівська сільська рада (с. Митрофанівка)
  6. Новоандріївська сільська рада (с. Новоандріївка, с. Рибчине)
  7. Новомиколаївська сільська рада (с. Новомиколаївка, с. Спільне)
  8. Спасівська сільська рад (с. Спасове)
  9. Тарасівська сільська рада (с. Тарасівка, с. Козирівка)

Петрокорбівська сільська рада (с. Дубівка, с. Петрокорбівка) заявила, що протягом найближчих кількох років об’єднуватися не планує.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар