Школярі Кіровоградщини вчилися безпеки в інтернеті під час інтерактивного квесту “Safe online 2018”

© informator.news

Днями у НВК Кіровоградський колегіум відбувся щорічний інтерактивний креативний квест для учнівської молоді «Safe online 2018».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Цього року учасниками квесту стали 10 команд: дев’ять шкільних команд із Кропивницького та одна із Новоукраїнського району. Усі учасники, виконуючи завдання квесту, вчилися розрізняти важливі риси реального життя та життя онлайн.

Safe_3

Організатори квесту – Кіровоградський колегіум проводять його з 2015 року. Відтоді щороку тут збираються шкільні команди по десять учнів і у формі ед-кемппу демонструють свої знання про всесвітню мережу. Враховуючи те, що учасниками заходу були школярі, на захід були запрошені фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.

Під час заходу фахівці з профорієнтації поінформували учнів про світ професій, вимоги та особливості сучасного місцевого ринку праці, надавали поради щодо вдалого професійного вибору, уникнення помилок при виборі професії. З метою розширення кругозору дітей щодо професій. Також відбулися демонстрації професійних відеороликів з інформаційними матеріалами про описи професій. Провідний фахівець з профорієнтації Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Тимур Задорожний провів для учасників квесту інтерактивну гру «Дешифрувальник», завданням якої було розшифрувати закодовані у цифрах актуальні професії на кшталт архітектора, вчителя та ін.

Safe_2

Квест тривав близько двох годин. За цей час учасники виконали завдання на десяти станціях. Із підручних матеріалів вони викладали групові мандали, створювали роботів, демонстрували відеоролики власного виробництва, відповідали на запитання про кібербезпеку та спілкувалися.

Подібні заходи мають позитивний вплив на світогляд дітей, допомагають отримати більше інформації про різноманітний світ професій та ринок праці, формують здорову та всебічно обізнану особистість та надають основу для зваженого вибору професії в майбутньому.

Safe_4

Поширити:

Залишити коментар:

коментар