У трьох громадах Кіровоградщини уже у квітні відбудуться вибори

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Ілюстрація

У трьох об’єднаних територіальних громадах Кіровоградщини уже у квітні цього року відбудуться вибори.

Таке рішення учора, 16 лютого, погодила Центральна виборча комісія, інформує Перша електронна.

У неділю, 29 квітня, відбудуться вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах (4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ) України.

“Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в ­1 об’єднаній територіальній громаді, у Волинській області – в 1 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 4 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Запорізькій області – в 7 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 2 ОТГ, у Кіровоградській області – в 3 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ, в Одеській області – в 3 ОТГ, у Полтавській області – в 2 ОТГ, у Рівненській області – в 3 ОТГ, у Сумській області – в 1 ОТГ, у Тернопільській області – в 2 ОТГ, у Харківській області – в 4 ОТГ, у Херсонській області – в 1 ОТГ, у Хмельницькій області – в 2 ОТГ, у Чернівецькій області – в 2 ОТГ”, – йдеться в повідомленні.

Виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів почнеться з 10 березня.


Нагадаємо, станом на 5 жовтня у шести об’єднаних територіальних громадах області зареєстрували 731 кандидата, що претендували на 132 депутатських місця, та 22 кандидати на посади сільських, селищних та міських голів.

Унеділю, 29 жовтня, на Кіровоградщині відбулися перші вибори місцевих голів та депутатів у 6-ти об’єднаних територіальних громадах. В середньому, за даними громадянської мережі Опора, явка виборців склала 48,2%.

Нагадаємо також, упродовж вихідних, 21 та 22 жовтня, дільничні виборчі комісії у двох об’єднаних територіальних громадах області, Тишківській сільській та Помічнянській міській, були зачинені. Крім того, у Помічнянській громаді, де змінилися адреси трьох з п’яти ДВК, на більшості дільниць спостерігачі ОПОРИ не виявили вивісок та графіків роботи комісій. На дільниці №350131 цієї громади відвідувачі, до прикладу, могли ознайомитися із розпорядком роботи, який сповіщав, що 21 і 22 жовтня у комісії – вихідні.

А 26 жовтня, під час перерахунку бюлетенів членами дільничних виборчих комісій на виборах до Катеринівської ОТГ Кіровоградської області, в документі було виявлено помилку. Як відзначають спостерігачі ОПОРИ, у бюлетені для виборів сільського голови замість слів «виборчий бюлетень» надруковано «контрольний талон». Цього ж дня ідентичну помилку виявили у бюлетені для виборів голови Первозванівської ОТГ.

Найбільш типовим порушенням, яке фіксують спостерігачі ОПОРИ, є агітація не за кошти з виборчого фонду. Так, станом на 26 жовтня до територіальних виборчих комісій Кіровоградщини надійшли повідомлення про відкриття тільки шести виборчих фондів кандидатів у депутати і на посади сільських голів та трьох фондів партій. Хоча загалом в усіх шести ОТГ зареєстровано 731 кандидата у депутати на 17 кандидатів на посади голів громад. Наприклад, взагалі немає інформації про зареєстровані виборчі фонди у Катеринівській ОТГ, водночас агітаційну кампанію провадять кілька партій та кандидатів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар