Кіровоградщина на 8 місці за кількістю витрачених коштів на протидію ВІЛ

© Medbooking

В Інституті аналітики та адвокації проаналізували скільки коштів витратили на боротьбу зі СНІДом у 2017 році. Дослідження стосувалося виключно місцевих коштів. Кіровоградська область посіла 8 місце рейтингу.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі ГО “Інститут аналітики та адвокації”.

image

На початку 2017 року для реалізації програми протидії ВІЛ-інфекції виділили 1,4 млн. грн. У першому півріччі в регіоні витратили третину бюджету.

“У дослідженні ми сфокусували увагу на напрямках лікувального та профілактичного характеру, – зазначає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Кіровоградська область посіла 9-те місце за кількістю витрачених грошей на профілактику. Лікування опортуністичних захворювань залишилося непрофінансованим. Усього в Україні 8 регіонів витрачали кошти на цей напрямок”.

image

Станом на 1 жовтня 2017 року у Кіровоградській області зареєстрували 2 885 ВІЛ-інфікованих осіб. У цьому році орієнтовний бюджет на програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу затвердили на третину та використали 485 тис. грн. на всі статті витрат. За результатами аналітичного аналізу по витраченому за перше півріччя регіон посідає 8-ме місце.

Детальніше ознайомитися з дослідженням можна за посиланням.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар