Кропивницькі патрульні обмінювалися досвідом із львівськими колегами

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Команда Агенції «Хмарочос» втілила освітній візит обміну досвідом до Львова для патрульних поліцейських Кропивницького. У період із 15 до 18 січня відбувся проект-візит делегації, до складу якої входили 6 кропивницьких патрульних, до Львова. Візит мав назву «Розвиваємо Community Policing: дотримання прав людини та ефективні правозахисні практики».

Основною метою візиту було посилення у працівників патрульної поліції Кропивницького професійних компетенцій у галузі захисту прав людини та правозахисної діяльності шляхом оволодіння прогресивним досвідом використання сучасних правозахисних інструментів, заснованих на практиках діяльності Європейського Суду з прав людини.

Проект реалізовувала громадська організація «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”» (м. Кропивницький) за організаційного сприяння Управління патрульної поліції в Кіровоградській області (в особі відділу по зв’язкам із громадськістю). Приймаючим партнером візиту була авторитетна правозахисна громадська організація «Центр правових та політичних досліджень “СІМ”» (м. Львів).

У межах проекту «Розвиваємо Community Policing: дотримання прав людини та ефективні правозахисні практики» для патрульних поліцейських були проведені робочі зустрічі, круглі столи, презентації, ознайомчі візити до організацій, які у тій чи іншій мірі займаються правозахисною діяльністю, із метою вивчення їх досвіду.

Одним із ключових компонентів програми проекту була робоча зустріч із колегами з Управління патрульної поліції у Львівській області. Спілкування виявилося дуже активним та насиченим. Обговорювалися питання ефективної співпраці громади та поліції задля підвищення рівня безпеки в місті. Жвавою була розмова про роль патрульного в суспільстві, про налагодження конструктивного діалогу між поліцейськими та активними громадянами з метою вирішення актуальних безпекових питань в громаді.

Особливе місце під час спілкування посідала тема ролі патрульного поліцейського у формуванні в молодого покоління поважного ставлення до правоохоронця, формуванні у молодих людей та дітей правової грамотності та бажання вибудовувати свою життєву траєкторію виключно в правовому полі.

«Ми проводимо профілактичну роботу із дітьми задля зменшення негативних наслідків у майбутньому. Ми працюємо на перспективу», – зауважила Тетяна Капись, начальник відділу по зв’язкам із громадськістю Управління патрульної поліції у Львівській області.

У рамках візиту відбулася презентація проекту соціальної дії «Світлячки», який не так давно втілили в життя працівники Управління патрульної поліції в Кіровоградській області. Проект покликаний захищати права на безпечне середовище найвразливішої категорії учасників дорожнього руху – дітей-пішоходів.

Аби переглянути лонгрід – натисніть на зображення

«Такі зустрічі між патрульними із різних міст варто проводити регулярно. Як на мене, це найкращий спосіб обмінятися ідеями, досягненнями, досвідом, обговорити спільні питання», – підсумував Володимир Берест, учасник візиту, інспектор патрульної поліції Управління патрульної поліції в Кіровоградській області.

Із детальнішою інформацією ви можете ознайомитися за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар