У Кропивницькому обговорять можливості економічного розвитку об’єднаних громад

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

14 грудня о 10.30 у конференц-залі готелю «Зірка» (м. Кропивницький, вулиця Гагаріна, 1а)  відбудеться дводенний форум DOBRE BOOST КРОПИВНИЦЬКИЙ «Нові можливості економічного розвитку для об’єднаних територіальних громад». Форум організовується Одеським національним економічним університетом та Подільською агенцією регіонального розвитку в рамках Програми США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Представники влади, бізнесу і громадськості від 3-х ОТГ, з якими співпрацює Програма USAID DOBRE у Кіровоградській області розширять уявлення про сталий місцевий економічний розвиток (СМЕР), різноманітні практичні інструменти його втілення, підтримку та стимулювання за участю зацікавлених осіб. Учасники дізнаються про можливості Програми USAID DOBRE для розвитку громад та їх економіки, необхідність консолідації зусиль влади, бізнесу та громадськості на шляху забезпечення місцевого економічного розвитку, складові потенціалу об’єднаних територіальних громад та можливості його активізації, роль бізнесу у громаді, можливі інструменти активізації місцевого економічного розвитку, різноманіття джерел його фінансування.

Під час роботи у групах представники громад визначатимуть пріоритетні напрями економічного розвитку, працюватимуть над пошуком можливостей економічного розвитку громади та розпочнуть роботу над формуванням плану дій за проектами економічного розвитку об’єднаних територіальних громад, які відповідають їх стратегічним пріоритетам.

Цей форум стане першим із серії заходів, спрямованих на допомогу громадам Кіровоградщини у підготовці проектів з місцевого економічного розвитку.

Поділитися власним досвідом активізації економічного потенціалу, розповісти про різноманітні практичні інструменти його підтримки і стимулювання за участю зацікавлених осіб, а також про джерела фінансування місцевого розвитку на захід прийдуть Ірина Саєнко, Президент Кіровоградської Регіональної торгово-промислової палати, Вадим Козачок, голова Кодимської районної державної адміністрації, Віктор Терес, голова правління Міжнародного благодійного фонду «Добробут громад», Михайло Кузнєцов, начальник управління Державного земельного кадастру в Одеській області, Євгеній Щорба, регіональний адміністратор Державного фонду регіонального розвитку у Кіровоградській області, Олег Яременко, директор Кіровоградського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Олексій Соболєв, керівник проекту ProZorro.Продажі, радник Міністра інфраструктури України.

Акредитація журналістів до 16:00 12 грудня за телефоном 067 7067673

Контактна особа – Ковальов Анатолій Іванович


Нагадаємо, нещодавно у Маловисківську громаду приїздили представники Програми DOBRE. Наразі міська рада отримала можливість подавати заявки на отримання фінансування власних проектів від програми DOBRE.

Окрім того, нещодавно у Києві відбувся Перший Хаб інвесторів та громад, участь у якому взяли представники трьох громад з Кіровоградщини – Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської.

Про мову цифр української децентралізації та чому важливо об’єднуватись – у Кропивницькому під час тренінгу для регіональних журналістів експерти з децентралізації говорили про найбільш інвестиційно-привабливі громади та тенденцію об’єднання в Україні.

У вересні на відкриття модернізованого спортивного майданчика на Кіровоградщину приїздив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід. Це короткостроковий проект, але, за словами Беррі Ріда, він сподівається на те, що у майбутньому вони будуть працювати з успішними громадами Кіровоградщини над довготерміновими і великими проектами.

Нагадаємо також, на Кіровоградщину приїхали представники Дніпровського офісу Програми DOBRE, які презентувати результати оцінки спроможності місцевої влади та вручити головам громад-партнерів протоколи про співпрацю. Серед них – Мала Виска.

Крім того, у місті Мала Виска відбувся молодіжний Meetup об‘єднаних територіальних громад Кіровоградщини – Маловисківської, Бобринецької та Новоукраїнської. Це подія, яку можна описати чотирма словами: роби, вчись, ділись, змінюй. Її завдання – надати людям прості і зрозумілі інструменти для вирішення певного питання.

Як зробити невеличке місто впізнаваним, показати його принади місцевим мешканцям, з допомогою сучасних технологій зафіксувати історію краю – у Малій Висці на Кіровоградщині почали розробку брендбуку. Наразі вже створили пілотний проект, який винесли на обговорення місцевих мешканців, і після остаточного “відшліфування” матеріалів Мала Виска матиме власну візуальну ідентифікацію.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар