ВІЛ небезпечний, поки ти не знаєш про нього, – громадські активісти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вперше Україна існує в умовах, коли пацієнтам з ВІЛ доступна сучасна терапія, яка дозволяє жити повноцінним життям. Україна має реальний шанс зупинити епідемію. Головний виклик сьогодні – обізнаність населення щодо свого статусу. Лише кожен другий ВІЛ-позитивний українець знає про свій статус. Сьогодні є реальна можливість зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні. На цьому наголосили громадські активісти Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» під час прес-конференції, яка відбулася днями.

Говорить прес-служба Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

– Ми направляємо свої зусилля на роботу з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІД, здійснюючи їх соціальний супровід, з метою формування прихильності до лікування, прийому антиретровірусної терапії та зниження кількості ВІЛ в крові до рівня коли він не виявляється, а також зниження їх ризикової поведінки. Так у 2017 році 1628 клієнтам надано послуги соціального супроводу, 2089 осіб протестовано на ВІЛ, 71 клієнту надано психологічні консультації, 100 пацієнтів отримали юридичні консультації, – зазначив виконавчий директор Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Костянтин Данильченко.

DSC_0469

– Ми хочемо, аби українці не боялися тестуватись. Кожен має знати про свій статус. Це наше право на здоров’я. І це відповідає глобальній концепції Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом 2017, тема якого «Право на здоров’я». Мережа розробила зручний додаток — онлайн-тест на ВІЛ, який допоможе визначити ризик інфікуватися. Мета додатку — вивести людину з онлайну в офлайн та спонукати пройти тест на ВІЛ у реальному житті. Онлайн-тест матиме gps-навігацію та показувати людині, де найближчий до неї пункт тестування. Для цього ми просили вас долучитись до пунктів тестування  на ВІЛ у ваших містах, – наголосила голова правління Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.

Представники організації відзначили, що у шести пілотних медичних закладах м. Кропивницького та області впроваджено інноваційні моделі роботи з людьми, що живуть з ВІЛ: до співпраці в медичних закладах залучено соціального працівника організації, в закладах впроваджені політики, що захищають права ВІЛ-позитивних осіб та медичних працівників, створено комісії щодо розгляду випадків порушення прав ВІЛ-позитивних, активізовано процеси тестування на ВІЛ в цих закладах.

 
DSC_0464

Поширити:

Залишити коментар:

коментар