“Інгулець” за два роки побудує на Кіровоградщині стадіон за нормами FIFA

Президент ФК «Інгулець» Олександр Поворонюк розповів про проект нового стадіону. Це буде арена побудована за нормами FIFA. Її планують звести за два роки.

Про це президент першолігового клубу з Кіровоградщини розповів у програмі ПФЛ «Україна футбольна».

Поставлені завдання

— Після першого кола команда рухається за турнірним графіком, згідно з поставленими завданнями. Вважаю, що завершимо сезон в верхній частині турнірної таблиці, приблизно на третьому-четвертому місці, не повинні опуститися нижче п’ятої позиції. Із цим колективом, який, впевений, збережеться до кінця сезону, нам по силам вийти в Прем’єр-Лігу. Будемо ще більше працювати, скажімо, зимовий збір проводитимемо в Туреччині, де є якісні умови для підготовки.

«Інгулець» грає самовіддано

— Я сам грав у футбол і знаю, що є такі матчі, коли твоїй команді просто не щастить. Мені нема в чому дорікнути футболістам, навіть за ті поєдинки, де не набрали максимум очок. Наприклад, ми поступилися «Колосу» 0:1, але гравці зробили все від себе залежне. Але н можемо сказати, що хтось не дограв. В тому матчі не могли розраховувати на деяких наших футболістів, які пропускали гру через травму або дискваліфікацію. У нас на той матч не було резерву. У інших матчах, де ми недобрали очок, мені не соромно за якість гри. Ніхто не може дорікнути, що десь «Інгулець» зіграв у закулісні ігри. Ми завжди боремося до кінця.

Амбітні завдання

— Якщо все буде складеться, то в зимове міжсезоння ми створимо клуб «Інгулець» U-19, який буде заявлений у молодіжні змагання УПЛ. Також функціонуватиме клуб «Інгулець» U-21, який об’єднається з другою командою і виступатиме в Другій лізі. Вс залежить від тренерських кадрів, які ми залучатимемо. Я маю амбіції, а клуб — всі необхідні фінансові ресурси для нових проектів. Оцінювати успішність цих колективів будемо по результатах.

Нова арена

— Приблизно 10-15 листопада обіцяють надати проект на новий стадіон. Проектну документацію робитимуть в Києві, аде ціна стадіону дуже висока, тому на місцвому рівні не зможемо проходити будь-які узгодження. Можливо, десь трішки втратимо час. Хочемо будувати стадіон згідно з усіма нормами. В наших планах збудувати футбольну арену за два роки. Можливо, що зможемо впоратися за більш короткий термін. Все залежить від успіхів команди, яка мене надихає і рухає вперед.

Інфраструктура міжнародного рівня

— Стадіон знаходитиметься при виїзді з Петрового, поруч з нашою базою в Володимирівці. Клуб викупив трьохповерховий готель, який прийматиме команди та вболівальників. До речі, зараз будуємо готель для «Інгульця-2». Хочемо вибудувати інфраструктуру готелю на найвищому рівні, яка буде окремо для команд-гостей.

Щодо стадіону, то на першому поверсі має бути все за нормами ФІФА, з цією міжнародною інституцією ми зараз консультуємося щодо мінімальних вимог. Скажімо, на стіадіоні мають знаходитися допінг-кімнати, роздягальні для чоловіків і жінок тощо.

Аеропорт? У нас поруч криворізький міжнародний, та дніпровський міжнардний аеропорти. Нам необхідно ремонтувати дороги, адже вони мають відповідати міжнародному рівню. В цьому питанні зацікавлений губернатор Сергій Кузьменко. Вважаю, що разом зможемо вирішити це питання.

 за матеріалами сайту ФК Інгулець

Поширити:

Залишити коментар:

коментар