Підвищені пенсії уже отримали понад 276 тис. пенсіонерів Кіровоградщини

Понад 276 тисяч пенсіонерів Кіровоградщини в жовтні отримали підвищені пенсії. Перерахунки виплат здійснюються відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, який набрав чинності 11 жовтня 2017 року.

Про це під час апаратної наради в ОДА повідомив очільник області Сергій Кузьменко, повідомляється на офіційному сайті облдержадміністрації.

фото: kr-admin.gov.ua

“Надзвичайно важливий законопроект підтримано депутатами Верховної Ради, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради. – Цей Закон стосується майже третини жителів нашої області – 288 тисяч пенсіонерів. Уже в жовтні понад 276 тисяч з них отримали підвищені пенсії”.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що основна мета пенсійної реформи – не одноразове підвищення пенсійних виплат, а початок системної роботи щодо подальшого зростання їх рівня. У майбутньому пенсії будуть автоматично перераховуватися відповідно до збільшення зарплат, рівня інфляції та інших чинників. Сергій Кузьменко також зауважив, що підвищено і мінімальну пенсію – до рівня прожиткового мінімуму.

“Робота, що проводилася в реальному секторі економіки, дала можливість закумулювати фінансові ресурси на підвищення зарплат і пенсій, – наголосив очільник облдержадміністрації. – Будемо і надалі працювати, щоб у нас розвивалася економіка, зростали зарплати і збільшувалися пенсії”.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому Проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”(№6614).

Як повідомляє Економічна правда, проект закону передбачає, що з 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1 452 гривні, а не 1 312, як зараз.

Також передбачається надання гарантій для інвалідів із дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу, і осіб, які не мають права на пенсію і отримують зараз 949 грн.

Кількість таких громадян на сьогодні – близько 1 мільйона осіб. Розмір пенсії для них збільшиться на 45% і становитиме 1 373 гривні.

Крім того, для 5,6 млн пенсіонерів пенсії в середньому збільшаться на 692 грн.

Це станеться в результаті осучаснення або перерахунку пенсії з урахуванням показника середньої зарплати за три останні роки. Для 600 тисяч пенсіонерів скасовується 15% обмеження виплати пенсій. Для 104 тисяч жінок, які достроково вийшли на пенсію в 55 років – скасовується зменшення розміру пенсій.

В реформі також прописано, що з 2019 року індексація відбуватиметься автоматично. Не знадобиться приймати окремі рішення уряду або Верховної Ради: на 50% від зростання споживчих цін і на 50% від зростання середньої зарплати за один календарний рік. А з 2021 року – за три попередніх календарних роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар