У деяких мікрорайонах Кропивницького вперше постелять асфальт

фото: kr-rada.gov.ua

У Кропивницькому продовжуються масштабні ремонти дорожнього полотна. Використовуючи сприятливу погоду, дорожники намагаються тримати високі темпи робіт як на транспортних магістралях, так і на внутрішньодворових територіях. На селищі Гірничому, наприклад, між вулицями Нижньоп’ятихатською і Верхньоп’ятихатською асфальт взагалі постелять вперше.

Перевірити хід та якість асфальтування в інспекційну поїздку територією міста відправилися міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, повідомляється на офіційному сайті міськради.

Першим пунктом поїздки стала вулиця Велика Пермська: тут триває комплексний капітальний ремонт дороги. Відповідно до проекту, буде вкладений новий асфальт на проїжджій частині і облаштовані тротуари. Особливу увагу очільник міста звернув на якість матеріалів.

“Головне управління ЖКГ має забезпечити найжорсткіший контроль усих матеріалів, які використовуються при будівництві, – наголосив Андрій Райкович. – Це стосується і бордюрних каменів, і асфальту. Зведена дорога має прослужити людям роками, для цього маємо уважно стежити за якістю на всіх етапах асфальтування”.

А от на дорозі, що з’єднує вулиці Нижньоп’ятихатську і Верхньоп’ятихатську, що на селищі Гірничому, асфальт буде встелений вперше.

На мікрорайоні Волкова дорожники працюють над ремонтом пішохідної зони між вулицями Волкова і Пацаєва. До того ж спеціалісти КП «Міськсвітло» відновлюють у цьому місці зовнішнє освітлення: встановлюють стовпи і тягнуть кабель.

В іншій частині міста, у дворі багатоповерхівки по вулиці Кропивницького, 80 і по провулку Лісному є своя проблема. Необхідно грамотно забезпечити водовідведення дощових вод під час ремонту покриття. Андрій Райкович звернув увагу дорожників на надзвичайну важливість дотримання усих проектних розрахунків.

І тут люди не знехтували можливістю скористатися присутністю керівництва міста, щоб вирішити нагальні для території питання. Впродовж багатьох років підйом з двору будинку по Кропивницького, 80 до перехрестя вулиць Єгорова і Архангельської, де облаштована кінцева зубинка маршрутних таксі №113, залишається необлаштованим. Дорога тут надзвичайно крута, і під час негоди: дощу чи снігу, піднятися, або спуститися, особливо людям похилого віку дуже проблематично. А ввечері йти страшно, бо відсутнє освітлення.

Андрій Райкович доручив комунальникам терміново облаштувати у цьому місці додаткову опору зі світильником, а під час ремонту внутрішньодворової території знайти можливість покласти бетонні сходи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар