Дві смерті у день весілля: адвокат підсудного хоче нової експертизи через відсутність ременів безпеки

Адвокат ймовірного винуватця ДТП дворічної давнини, унаслідок якої загинула наречена та гостя весілля, Вадима Данилова наполягає на проведенні додаткової експертизи. Вона має визначити, як відсутність пасків безпеки на задньому кріслі автомобіля, де вони їхали, вплинула на тяжкість травм, отриманих після зіткнення з автомобілем його підзахисного. Таке клопотання захисник обвинуваченого Олександр Павліченко оголосив сьогодні, 11 жовтня, під час чергового судового засідання у цій справі.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Згідно із текстом клопотання, яке Олександр Павліченко оголосив під час судового засідання, за наслідками вивчення матеріалів справи виявилося, що пасажири, які сиділи на задньому кріслі автомобіля Renault Duster, були не пристебнутими пасками безпеки.

“Фотоматеріалами доданими до протоколу огляду місця події та дослідженими у судовому засіданні, зафіксовано повну відсутність ременів безпеки для пасажирів заднього крісла автомобіля Renault Duster”, – заявив захисник обвинуваченого.

На його думку, ця обставина могла вплинути на тяжкість і характер отриманих тілесних ушкоджень потерпілими. Олександр Павліченко наголосив, що слідство взагалі не досліджувало цей факт і не проводило експертиз, хоча захист звертався з таким проханням до поліції.

На думку адвоката, досліджена у суді інформація дозволяє стверджувати, що тяжкі наслідки ДТП були викликані не тільки необережними діями і бездіяльністю Данилова, а і через необережні дії іншого учасника ДТП – водія Романа Гетьманця. На переконання захисника, цей водій порушив декілька пунктів ПДР, згідно з якими кожен водій зобов’язаний не перевозити пасажирів не пристебнутих ременями безпеки.

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що потерпілі вилетіли після удару з автомобіля, внаслідок чого отримали смертельні тілесні ушкодження. Зокрема, внаслідок ударів об жорсткі частини автомобіля та дорожнього покриття.

Для належної перевірки цих фактів сторона захисту звернулася до суду з клопотанням винести ухвалу і доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України провести комплексну судову інженерно-технічну, автотехнічну та медичну експертизу.

Суддя Руслан Бурко розгляне це клопотання захисника Вадима Данилова і оголосить своє рішення по ньому на наступному засіданні, 18 жовтня.

Сьогодні під час судового засідання також був допитаний Роман Гетьманець та його старші сини. Чоловік, який перебував за кермом автівки у яку врізався автомобіль підсудного розповів про обставини тієї трагічної ночі.


92195c2e7e34fbdaf6f0f1183a5f14edНагадаємо, 21 червня 2015 року, після свого весілля, молодята їхали до готелю. У автомобілі “Renault Duster” знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик. Як повідомляла обласна прокуратура, 36-річний водій автомобіля «Тoyota Сamry» Вадим Данилов, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова в м. Кропивницький на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «Renault Duster».

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

У результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «Renault Duster», а саме 25-річна наречена та 49-річна гостя весілля від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вадим Данилов/фото із соцмереж
Вадим Данилов/фото із соцмереж

За версією обвинувачення, винуватець ДТП Вадим Данилов жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди разом із пасажиркою. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Як запевнив підозрюваний, він не тікав з місця аварії і не переховувався від слідства, а одразу після ДТП вирушив до Білорусі, аби заробити кошти на відшкодування наслідків аварії. Після перебування в Білорусі через певний час виїхав до Росії, а потім повернувся в Україну.

Після того, як Вадима Данилова затримали, майже через рік судових тяжб, рішенням Кіровського райсуду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 128 тис. грн.

І ось вже протягом 1,5 року суд не може розпочати розгляд справи по суті.

У разі доведення вини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усю інформацію стосовно цієї трагічної ДТП читайте на нашому сайті за посиланням.

автомобіль “Renault Duster” де знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар