Як на Кіровоградщині отримати довідку про несудимість

Віднедавна довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн – безкоштовно, 24/7. Її видає Департамент інформаційних технологій МВС та сервісні центри МВС.
Довідка потрібна для: оформлення на роботу, оформлення візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо.

“Щороку громадяни подають близько 800 000 запитів на отримання довідки. Ця послуга завжди була пов’язана з бюрократією та корупцією. Новий сервіс ліквідує ці проблеми та максимально спростить отримання послуги для громадян. Відтепер працює зручний сервіс – можна замовити довідку в онлайн-режимі у “2 кліки” та отримати електронне інформування про готовність документу” – зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Запуск послуги Міністерством внутрішніх справ України відбувався спільно з  Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією і виконується Фондом Східна Європа.

Щоб замовити Довідку онлайн, необхідно:

– зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua;

– зареєструватися через ЕЦП* або BankID;

– заповнити форму, вказавши зручний СЦ МВС;

– отримати повідомлення про готовність документу або перевірити    статус готовності довідки онлайн;

– забрати довідку в обраному сервісному центрі МВС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар