Завтра у Кропивницькому обговорюватимуть тариф на послугу розподілу природного газу

© pay.vn.ua

27 вересня об 11:00 по вул. Арсенія Тарковського, 67 у Кропивницькому відбудеться відкрите обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу ВАТ «Кіровоградгаз» на 2017 рік. Наразі оприлюднено проект структури тарифу. Зауваження до розрахунків можна було надсилати до 25 вересня на електронну адресу.

Інформує Перша електронна з посиланням на ВАТ «Кіровоградгаз».

У червні цього року НКРЕКП прийняла Постанову №866, згідно з якою проекти рішень (які мають ознаки регуляторних актів) будуть виноситися на обговорення споживачів за місцем надання послуги. Тому ВАТ “Кіровоградгаз” завчасно публікує проект структури тарифу на розподіл та транспортування газу і запрошує до обговорення кропивничан.

Структура тарифу на послуги розподілу природного газу ВАТ “Кіровоградгаз” на 2017 рік

Обґрунтування структури тарифу

За інформацією, основними причинами перерахунку тарифу є приведення заробітної плати працівників до середньої, перегляд обсягів витрат з урахуванням інфляції:

“Основною метою розгляду тарифу є приведення рівня заробітної плати працівників ВАТ “Кіровоградгаз” до середньої по промисловості Кіровоградської області, перегляд обсягів витрат на ВТВ відповідно до пункту 2 глави 6, розділу III, діючого Кодексу ГРС, розрахованих згідно затверджених методик, перегляд витрат на матеріали та послуги в зв’язку з інфляційними процесами, а також включення в тариф плати за право експлуатації державного майна відповідно до постанови КМУ від 21.02. 2017 р №95″, – йдеться у повідомленні.

Тому 27 вересня об 11:00 год Кропивницький по вул. Арсенія Тарковського, 67 (2-й поверх, актова зала) у Кропивницькому  відбудеться відкрите обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу ВАТ «Кіровоградгаз» на 2017 рік, який буде діяти з моменту затвердження НКРЕКП.

Зауваження та пропозиції приймаються до 25 вересня на електронну адресу: mail@kirgas.com

Нагадаємо, наприкінці березня цього року Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу. Проте у контактному центрі для абонентів “Кіровоградгаз” на той час не роз’яснювали, які рахунки за абонплату розподілу газу чекати кропивничанам та мешканцям Кіровоградщини.

А вже на початку квітня НКРЕКП призупинила рішення про запровадження тарифів на транспортування та розподіл природного газу – це зроблено для того, аби не підвищувати загальний рахунок для населення.

Наприкінці квітня ВАТ “Кіровоградгаз” заявляє, що внаслідок неврегульованості питання оплати за послуги з розподілу природного газу, стає неможливим виконання робіт з експлуатації та ремонту газорозподільної системи, ставить під загрозу виплату заробітної плати працівникам та може призвести до вимушеного припинення постачання газу споживачам. А ще підприємство переходить на 4-денний робочий тиждень.

Окрім того, у липні цього року НАК «Нафтогаз України», якій належить 51% акцій Кіровоградгазу, визнала роботу правління та наглядової ради підприємства незадовільною і змінила голову правління та голову наглядової ради товариства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар