Головний рятувальник Кіровоградщини поїхав переймати досвід у американських колег

З 6 по 13 вересня у Сполучених Штатах Америки в районі затоки Сан-Франциско, що в Каліфорнії, проходять одні з найбільших національних змагань серед правоохоронців, рятувальників та медиків – “Urban Shield 2017”. Переймати досвід вирушила українська делегація разом із начальником Управління ДСНС України у Кіровоградській області Віталієм Миронюком.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На запрошення Офісу Агентства Зменшення Загроз Міністерства оборони США, від ДСНС, в якості спостерігачів, участь у заході беруть начальник Головного управління ДСНС України у м. Києві Андрій Ватолін, начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області Віталій Миронюк, а також очільник рівненського гарнізону Служби Сергій Крук.

Впродовж тижня українська делегація має змогу ознайомитися із роботою цивільних рятувальних загонів США на різних полігонах, відвідати семінари та лекції на тему захисту населення від стихійних лих та терористичної загрози, а також оглянути тактичне та рятувальне обладнання на території виставкового майданчика.

Читайте такожГоловний ДСНСник області перевірив хід реконструкції гуртожитку для сімей рятувальників.

Зокрема, цьогоріч команди-учасниці змагалися на тренувальних полігонах, так званої, Червоної групи навчань (Red Command): міні-полігоні захисту від зброї масового ураження (радіаційної, хімічної, біологічної, ядерної) та пошуково-рятувальному полігоні. На цих локаціях учасники демонстрували майстерність навичок висотних рятувальних операцій, порятунку з-під завалів, а також виявлення і порятунку від радіологічної, хімічної, біологічної та інших загроз.

Загалом, цьогорічний захід Urban Shield — це понад 300 команд учасниць, презентація нових технічних досягнень в галузі безпеки та безліч корисної інформації від американських фахівців.

Завершаться змагання, що мають на меті підвищити рівень спроможності місцевих органів влади протидіяти різного роду загрозам, обговоренням результатів та церемонією нагородження переможців.

Участь українських фахівців у подібних заходах безумовно сприяє подальшому плідному українсько-американському співробітництву та обміну досвідом у сфері реагування на загрози різного характеру.

Нагадаємо, рятувальників Кіровоградщини нагородили званнями та грамотами. За високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативність та енергійність, виявлені під час виконання поставлених завдань особовому складу Управління та підпорядкованих підрозділів було вручено відзнаки, грамоти і чергові спеціальні звання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар