На Кіровоградщині “наркобізнес” знаходять на квітниках та городах

11 тисяч саджанців коноплі на городі та квітнику, 2 кг маку та марихуани на горищі: де мешканці Кіровоградщини ховають “наркобізнес”.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

За період оперативно-профілактичного відпрацювання розпочато 59 кримінальних проваджень за фактами викритих правопорушень. 26 особам повідомлено про підозру.

Загалом виявлено понад 3 тисячі кущів маку та майже 15 тисяч рослин коноплі.

Так, в ході проведення досудового розслідування працівниками Новомиргородського відділення поліції на підставі ухвали суду проведено санкціонований обшук території домоволодіння 39-річного жителя одного з сіл району. На присадибній ділянці чоловіка поліцейські виявили близько 40 кущів рослин, схожих на коноплі. Рослини було вилучено та направлено на експертизу, висновок якої підтвердив те, що вони нарковмісні та містять психотропну речовину, заборонену для вільного обігу на території України.

А 55-річний непрацюючий раніше судимий за наркозлочини житель Новогородківського району у дворі на квітнику виростив більше десятка рослин, схожих на коноплі.

У ході санкціонованого обшуку території домоволодіння  34-річного жителя міста Новомиргород, на горищі господарського приміщення поліцейські виявили більше 2 кг макової соломи. Крім того, у підозрюваного правоохоронці знайшли дві ємності з рідиною темного кольору та пакунок з речовиною рослинного походження. Експертиза підтвердила, що це наркотичні засоби опій та марихуана.

А днями на території одного з сіл Кіровоградського району поліцейські виявили незаконне насадження майже 11 з половиною тисяч рослин, схожих на коноплі. Рослини вилучено та направлено на експертизу. Інформацію по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310 КК України.

Працівники поліції нагадують, відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель особам загрожує відповідальність, починаючи від штрафу, арешту, обмеження волі на строк до 3 років або до 7 років позбавлення волі.

Має наслідком кримінальну відповідальність і незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Відповідно до ст. 309 КК України, за такі дії законом передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до восьми років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар