За півроку 13 АТОвців отримали кошти на відкриття власної справи

На апаратній нараді в облдержадміністрації виконуюча обов’язки директора обласного центру зайнятості Лілія Колесник поінформувала про стан вирішення питань зайнятості громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Відповідно до цього 13 АТОвців отримали кошти на відкриття власної справи. 

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.
Упродовж І півріччя до служби зайнятості області за соціальними послугами звернулося майже 12 тисяч безробітних, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, що на 5% більше, ніж у відповідний період минулого року. Найбільша група серед громадян, які потребують додаткових гарантій у працевлаштуванні, особи передпенсійного віку (68,6%), друга за чисельністю – учасники бойових дій (17,7%), третя – особи з інвалідністю (9, 0%).
Посадовець також повідомила, що для започаткування власної справи у І півріччі виплату допомоги по безробіттю одноразово отримали 22 особи, з них 18 осіб (більше 80%), які мають додаткові соціальні гарантії (13 осіб – учасники АТО, 5 осіб – один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дитину віком до шести років). Колишні безробітні цієї категорії обрали такі напрямки підприємницької діяльності: надання послуг з аудиту, транспортні, туристичні, будівельні та побутові послуги, технічне обслуговування автотранспортних засобів, виробництво з деревини, діяльність у сфері архітектури та спортивних клубів, прісноводне рибництво та роздрібна торгівля.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар