Кропивничан запрошують стати професійними суддями

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Судова система України потребує високоосвідчених і всебічно підготовлених фахівців, які мають всі необхідні знання та практичні навички судової роботи, підготовкою яких займається Інститут підготовки професійних суддів у Національному університеті «Одеська юридична академія». Інститут підготовки професійних суддів проводить набір на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за денною та заочною формами навчання за спеціальністю 081 «Право». 

Навчальний процес і Інституті організовується на базі провідних кафедр НУ «ОЮА». До педагогічної роботи в Інституті залучаються провідні фахівці Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, судді Верховного суду України, апеляційних та місцевих судів та професорсько-викладацького складу НУ «ОЮА». Щорічно Інститут підготовки професійних суддів на базі Національної академії «Одеська юридична академія» проводить семінари та конференції за участі суддів судів України. Студенти Інституту також приймають участь у міжнародних та університетських конференціях, «круглих столах», семінарах. Велику кількість випускників вже призначено на посади суддів, та чимало випускників здобули наукові ступені.

Про умови вступу до Інституту підготовки професійних суддів при Національній академії розповіла завідувач сектору по роботі з персоналом територіального управління Державної судової адміністрації України  в Кіровоградській області Вікторія Рудковська.

Інститут підготовки професійних суддів проводить набір на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за денною та заочною формами навчання за спеціальністю 081 «Право». До Інституту можуть подавати документи особи, які мають рівень: спеціаліста за спеціальністю «Правознавство» чи повну вищу юридичну освіту, яку здобули до запровадження ступеневої освіти. Або здобули освітньо-кваліфікаціний рівень «бакалавр» за напрямками підготовки: «Правознавство», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність», «Економіка» чи «Економіка та підприємництво». При наявності освіти за двома останніми пунктами потрібно попереднє проходження курсів з основ правознавства, які проводяться при підготовчому відділенні Центра організації освітньої підготовки та інформаційно-аналітичної роботи університету.

Особи, які виявили бажання вступити до Інституту, мають скласти ЗНО.

І інституті навчання за денною та заочною формами триває 1 рік та 8 місяців.

До заяви про вступ додаються такі документи:

  • 4 фотокартки 3х4 см;
  • Документи державного зразка про раніше здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень, на основі якого здійснюється вступ, та копія додатку до нього;
  • Документи про пільги (за наявності);
  • Приписне посвідчення або військовий квиток;
  • Паспорт та ідентифікаційний податковий номер;
  • Виписка із трудової книжки (за наявності).
  • Для вступу до Інституту професійних суддів потрібно скласти ЗНО, що включає в себе тест з права, тест загальних навчальних правничих компетентностей та тест з іноземної мови.

Більш детальну інформацію про умови, строки прийому документів, а також зарахування на навчання вступників можна отримати на сайті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар