Рада скасувала скандальний “закон Савченко”: як голосували депутати від Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 18 травня, Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення) (№5534) – за основу та в цілому. Це Закон, який вносить зміни до скандального “закону Савченко”, згідно з яким день у СІЗО прирівнювався до двох днів за ґратами. Його підтримали 227 народних обранців. Більшість депутатів від Кіровоградщини проголосували “за”.

Повідомляє Перша електронна.

Народні депутати від Кіровоградщини Станіслав Березкін («Відродження»), Олександр Горбунов («Народний фронт»), Анатолій Кузьменко (БПП), Костянтин Яриніч (БПП) підтримали Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення) (№5534).

Михайло Поплавський («Воля народу»), Олесь Довгий (позафракційний) був відсутній під час голосування.

У пояснювальній записці до Закону повідомляється, що введення в дію закону № 838-VIII (“закону Савченко”) призвело до соціально негативних наслідків. Застосування правила зарахування судом строку попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, введеного в дію “законом Савченко”, особливо до тяжких та особливо тяжких злочинів фактично призводить до нівелювання такої мети покарання як – запобігання вчиненню нових злочинів та основного завдання Кримінального кодексу України щодо охорони прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки тощо від злочинних посягань. Пише РБК-Україна.

“Попереднє ув’язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті. При призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув’язнення, може пом’якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування”, – сказано в тексті документу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар