Обласна юстиція провела у Кропивницькому день відкритих дверей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 18 травня, у Головному територіальному управлінні юстиції відбувся День відкритих дверей. У заході взяли участь студенти вищих навчальних закладів, які наразі здобувають вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».

Повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу ГТУЮ.

У рамках зустрічі керівництво обласного управління детально розповіло присутнім про роботу в органах юстиції. Відтак начальник відділу кадрової роботи та державної служби Ірина Джебко проінформувала про загальні вимоги, які висуваються до претендентів на заміщення вакантних посад. Натомість заступник начальника з питань державної виконавчої служби Маріанна Касімова презентувала студентам специфіку роботи  державних виконавців, які займаються виконання судових рішень.

«Ми даємо вам шанс працевлаштуватися у майбутньому після здобуття вищої правової освіти за рівнем магістра. Обов’язково скористайтеся цією можливістю, адже так ви зможете забезпечити себе хорошою роботою й здобути безцінний досвід», – відзначила Маріанна Касімова.

Про ключові пілотні проекти, реалізовані з метою покращення рівня життя жителів Кіровоградщини, розповів заступник начальника з питань державної реєстрації Олег Потьомкін. Зокрема студенти отримали змогу дізнатися про видачу перших документів малюкам безпосередньо в пологових будинках, проведення обряду урочистих заручин і реєстрацію шлюбу за одну добу. Окрім цього, під час зустрічі учасники обговорили питання рейдерських атак, що є особливо актуальним на фоні останніх подій, які сколихнули Кіровоградщину.

«Рейдерство – це злочин, що полягає у протиправному захопленні майна.  Незважаючи на введення комплексного «Антирейдерського» закону, шахраї кожного разу знаходять нові способи проведення незаконних атак. На жаль, це явище є невикорінним. Саме тому владі необхідно ініціювати всі можливі законодавчі зміни для максимального попередження рейдерства та запровадження дієвих механізмів відповідальності за такий вид злочину», – відзначив Олег Потьомкін.

Насамкінець, головний спеціаліст відділу правової роботи та правової освіти Віра Піскун проінформувала студентів про розробку загальнонаціональної програми «Я маю право» й відзначила, що якщо людина є необізнаною у своїх правах, значить, вона є незахищеною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар