На Кіровоградщині повернули з протиправного користування землі вартістю понад 8,5 млн грн

Прокуратура Кіровоградщини у судовому порядку відстояла інтереси держави і повернула з протиправного користування 15 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 264 га і загальною вартістю 8,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Вказані ділянки, що розташовані на території різних сільрад Гайворонського району, надані в оренду мешканцю області для ведення фермерського господарства за пільговою процедурою незаконно. Зокрема, громадянин отримав землі в оренду без обґрунтування розмірів земельних ділянок та без зазначення реальної можливості обробітку такої значної кількості землі. Крім того, в обґрунтуванні вимог прокурор зазначив, що ділянки розташовані не єдиним масивом, на значній відстані одна від одної та за межами населених пунктів.
Не зважаючи на явні порушення вимог земельного законодавства, Головним управлінням Держгеокадастру в області було надано накази, якими дозволено розроблення проектів землеустрою цих ділянок.

За втручання прокуратури вищезазначені накази Кіровоградським окружним адміністративним судом визнано незаконними та скасовано. Фермера зобов’язано повернути до державної власності 15 сільськогосподарських ділянок загальною вартістю 8,5 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар