Фермерському господарству на Кіровоградщині роз’яснили, як повернути захоплене майно

Ілюстрація

Фахівці Управління державної реєстрації ГТУЮ у Кіровоградській області надали правову допомогу представникам товариства з обмеженою відповідальністю «Нива-2010», які постраждали від рейдерського захоплення.

Окрім цього, із метою захисту прав та законних інтересів громадян та юридичних осіб обласним органом юстиції було направлено листа до Міністерства юстиції України для вжиття відповідних заходів.

«Спеціалісти управління одразу почали надавати методичну допомогу потерпілій стороні в написанні скарг на незаконні дії державних реєстраторів до Міністерства юстиції України. Хочу в черговий раз відзначити про те, що це єдиний правильний варіант поновлення прав на майно. Перекриття трас чи звернення до депутатів можна назвати лише пустою тратою часу», – наголосив начальник обласного органу юстиції Вадим Гуцул.

Варто також відзначити про те, що вчора, 3 травня, у сесійній залі Кіровоградської районної ради також відбулися збори аграріїв, під час яких було розглянуто ситуацію рейдерського захоплення фермерського господарства. Під час заходу начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації ГТУЮ у Кіровоградській області Віталій Секмедін надав кваліфіковані відповіді на всі запитання присутніх щодо алгоритму дій для поновлення прав власності під час рейдерських захоплень майна.

Слід зауважити, що практично аналогічна ситуація виникла на початку року в селі Данилова Балка Благовіщенського району. У зв’язку з незаконними діями державних реєстраторів відбулося рейдерське захоплення земельних ділянок. Однак, комісія Мін’юсту розглянула скарги всіх постраждалих, унаслідок чого було відновлено справедливість. Відтак неправомірні дії реєстраторів скасували, а майно повернули законним власникам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар